Thursday, January 2, 2014

ΤΑΝΕΡ ΓΙΛΝΤΙΖ: Δεν θα κάνουμε έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές

Το 2014 το ερευνητικό τουρκικό πλοίο Μπάρμπαρόσσα δεν θα κάνει έρευνες σε περιοχές αμφισβητούμενες, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Κύπρο.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία τους Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO)  ότι η Άγκυρα πιστεύει πως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο πρέπει να αποτελέσει αιτία ειρήνης και όχι έντασης.


"Γι αυτό πρέπει να πω ότι εμείς, τόσο από τεχνικής απόψεως όσο και από πολιτικής η προτίμησή μας είναι όπως το 2014 να μην βρεθούμε σε αμφισβητούμενες περιοχές. Είμαι σε θέση να πω ότι το σεισμογραφικό πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρεττίν Πασά συνεχίζει τις έρευνες του σε περιοχές μη αμφισβητούμενες.

Πρέπει να δημιουργηθεί μια δομή η οποία να περιλαμβάνει την Κύπρο ως ολόκληρη. Επιδεικνύουμε μια στάση ισορροπημένη. Λέμε ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που βγαίνει από οποιοδήποτε μέρος της Κύπρου ανήκει σε ολόκληρη την Κύπρο", είπε ο Τανέρ Γιλντίζ.
politisnews.eu
02/01/2014 - 13:47
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin