Tuesday, December 10, 2013

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ Κ. Κούτρα σχετικά με χθεσινές δηλώσεις Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2013
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν στην Κεσσάνη, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:

«Οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή. 


Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής.

Για την Ελλάδα -που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση».
 mfa.gr
10/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 comment :

  1. Συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με ΥΠΕΞ Τουρκίας Α. Davutoglu (13.12.2013)....

    Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 10.45, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ahmet Davutoglu, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας.

    Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης και περί ώρα 11.15, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ενώ στις 12.30 οι κ.κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

    Στη συνέχεια και περί ώρα 13.15, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.
    http://www.mfa.gr/epikairotita/eidiseis-anakoinoseis/sunantese-antiproedrou-tes-kuberneses-kai-upeks-eu-benizelou-me-upeks-tourkias-davutoglu-13122013.html
    11/12/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin