Tuesday, October 8, 2013

Ο Νόμος του Ισχυρού!. -Βασικότερη αιτία είναι η έλλειψη προτύπων, θεμελιωδών αρχών, πίστη σε υψηλά ιδανικά.

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Θέριεψαν οι συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Από το βήμα της Βουλής, από τις διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και από τις εφημερίδες, είδαμε εκατοντάδες υπερασπιστές της Δημοκρατίας, να ορθώνουν το τεράστιο νανώδες ανάστημά τους και να καθησυχάζουν τους πολίτες, ότι αφού αυτοί υπάρχουν, αφού αυτοί αγρυπνούν, η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει.
Και το μεγάλο ερώτημα προς όλους αυτούς, τους τεράστιους πολιτικούς, δημοσιογράφους κι αναλυτές είναι: «Για ποια δημοκρατία μας μιλάτε κύριοι;»
Σήμερα η εξουσία, με νόμους που επιβάλει, καθορίζει τα πλαίσια της δημοκρατίας. Πλαίσια που καμία φορά είναι πιο σφιχτά κι από την θηλιά της αγχόνης.


Καθορίζει τι νούμερο παπούτσι θα φορέσεις, πόσα βήματα θα κάνεις, πόσο και τι θα φας. Σου δείχνει ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί άνθρωποι κι εσύ πρέπει να δεχθείς άκριτα πως έτσι είναι! Αν εκφράσεις αντιρρήσεις, στην καλύτερη περίπτωση, μπαίνεις στο περιθώριο, ζεις στην σκιά σου γιατί απαγορεύεται το φως να πέσει πάνω σου. Έτσι επιβάλει η εξουσία, αυτό πράττει ο λαός.
Η δημοκρατία πρέπει να είναι σαν την αγκαλιά της μάνας. Την αγκαλιά της μάνας που έχει μια ξέχωρη ζεστασιά που σε γαληνεύει αλλά και σου δίνει σιγουριά και δύναμη για να προχωρήσεις μπροστά, να αγωνιστείς προκειμένου να δεις τα όνειρά σου να υλοποιούνται.
Αυτή είναι η δημοκρατία της ελευθερίας ή αν θέλετε η ελευθερία της δημοκρατίας.
Ο Νόμος του Ισχυρού!

  • Τα τελευταία χρόνια, νόμοι που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, έχουν αμφισβητηθεί έντονα από τον Συνταγματικό και Δικαστικό κόσμο της χώρας. Νόμοι που έχουν κάνει τους πολίτες να γονατίσουν από τα δυσβάστακτα μέτρα, μνημόνια που έχουν οδηγήσει στην αυτοκτονία χιλιάδες ανθρώπους.
  • Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του, χαρακτήριζε αντισυνταγματικό το πρώτο μνημόνιο.
  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως τηρήθηκαν από την τότε κυβέρνηση, όλα όσα το Σύνταγμα υπαγορεύει.
Φαίνεται, άλλα νομικά σπούδασαν οι του Δικηγορικού Συλλόγου κι άλλα οι του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο Νόμος του Ισχυρού!
  • Οι πολιτικοί, όχι μόνο κατασπατάλησαν δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά άρπαξαν και τα χρήματα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία σαν κοινοί καταχραστές. Ψήφισαν όμως ταυτόχρονα και νόμο που να τους αθωώνει γι’ αυτή την πράξη τους! Ζήτω η Δημοκρατία!
  • Οι πολιτικοί ελάμβαναν βαλίτσες με χρήματα για τα κόμματά τους (ομολογία Τσουκάτου) ή μίζες από προμήθειες με υπερτιμολογήσεις, όμως ο νόμος περί ασυλίας των υπουργών τους βγάζει λάδι! Ζήτω και πάλι η Δημοκρατία!
Οι πολιτικοί για να καλύψουν όσα κατασπατάλησαν, όσα χρέωσαν την χώρα, άρπαξαν τα χρήματα των ομολογιούχων, άρπαξαν τις οικονομίες των Ελλήνων. Τα χρήματα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των ημετέρων και τα… δικά τους, ούτε που τα πείραξαν! Ζήτωσαν οι πολιτικοί μας! Ο Νόμος του Ισχυρού!
  • Γιατί οι πολίτες δεν αντιδρούν;
Είναι υπνωτισμένοι;
Τους ραντίζουν με κατασταλτικές ουσίες που ρίχνουν από ψηλά;
Πιστεύω πως βασικότερη αιτία είναι η έλλειψη προτύπων, θεμελιωδών αρχών, πίστη σε υψηλά ιδανικά.

  • Οι πολιτικοί κατάφεραν να κατακερματίσουν την κοινωνία και με την βοήθεια πρόθυμων δημοσιογράφων, κατάφεραν και την χώρισαν σε κόκκινους, πράσινους, μπλε και εμπριμέ. Δείχνανε στην μία ομάδα πως κινδυνεύει αν στην εξουσία ανέλθει κάποια από τις άλλες. Βάλανε την ταμπέλα του φασίστα και του εθνικιστή σε όσους λόγιους προσπαθούσανε να κρατήσουνε ζωντανή την ιδέα της πατρίδας και του έθνους, σε όσους αγωνιζόντουσαν για να μην σβήσουν τα ήθη κι έθιμα του λαού μας. Και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κοινωνία που δεν έχει πατριωτικό υπόβαθρο, δεν έχει στόχους, δεν έχει κατεύθυνση. Είναι χαμένη στον βούρκο της διαφθοράς και της μηδενικότητας, έναν βούρκο που έφτιαξαν οι πολιτικοί για να μπορέσουν να επιβιώσουν, να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους.
Γι’ αυτό σήμερα μας κυβερνούν με την βοήθεια των «συμμάχων» και «εταίρων» μας, αυτοί που μας κατέστρεψαν. Ο Νόμος του Ισχυρού!
Σήμερα η εξουσία, με νόμους που επιβάλει, αποφασίζει για την περιουσία σου. Θεσπίζει νόμους για το πόσο και πότε θα αναπνεύσεις.
Σήμερα η εξουσία σε υποχρεώνει να σέρνεσαι γονατιστός και να παρακαλάς για ένα κομμάτι ψωμί, για ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο.
Ο Νόμος του Ισχυρού!
Πότε θα πάψει να ισχύει;

  • Όταν ο λαός μας αποκτήσει και πάλι ιδανικά, όταν στηριχτεί στις ισχυρές ρίζες του αντί στα δεκανίκια των παρωχημένων πολιτικών ιδεολογημάτων, όταν εμφανιστούν και πάλι ηγέτες με αρετές, όραμα κι αγάπη για την Ελλάδα.
Όπως ο Καποδιστρίας…
 http://olympia.gr
8/10/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin