Tuesday, June 18, 2013

Κ.Παπούλιας: Στηρίζουμε σθεναρά την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας .... Ο Σέρβος πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στάση της στο ζήτημα του Κοσόβου

ΦΩΤΟ: tovima.gr
-
Οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και ζητήματα οικονομικής συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στο Βελιγράδι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον σέρβο ομόλογό του Τόμισλαβ Νίκολιτς.
Τον κ. Παπούλια συνοδεύουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Τζαβάρας, και ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ Παναγιώτης Μίχαλος.



Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές, τονίζοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και το αίτημά της για άμεση λήψη ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι στη συνάντηση έγινε αναφορά και στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ. 

«Στο θέμα αυτό επανέλαβα την ειλικρινή πρόθεση της χώρας μου να εξευρεθεί το ταχύτερο δυνατό αμοιβαίως αποδεκτή λύση. Τόνισα ότι η τήρηση της αρχής της καλής γειτονίας είναι καίρια προϋπόθεση για το ευρωπαϊκό μέλλον κάθε υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας»
δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στάση της στο ζήτημα του Κοσόβου και για την υποστήριξη που παρέχει στις προσπάθειες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας του.

Αναφερόμενος στο θέμα της ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο κ. Νίκολιτς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς πράξαμε ό,τι ήταν να πράξουμε. Σειρά έχουν, τώρα, οι άλλοι να πράξουν τα όσα έχουν υποσχεθεί.»

Ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς. Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Προέδρου.

 http://www.tovima.gr
18/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ: 

1 comment :

  1. Папуљас побара поддршка од Србија за името...

    Од нашиот дописник
    Миркица Поповиќ

    Атина - Грција не се поместува од барањето името за кое преговара со FYROM да биде ерга омнес, односно за севкупна употреба. Грчкиот претседател Каролос Папуљас не заборави да проговори за FYROM ни на свечената вечера во Белград со српскиот претседател Томислав Николиќ, од кого побара поддршка при решавањето на спорот за името. Слично како и во интервјуто за „Политика“ и изјавите по средбата со Николиќ, Папуљас посочи дека Грција очекува од FYROM да ги почитува европските принципи на добри соседски односи и да покаже поголема конструктивност во пристапот кон решавање на спорот за името........http://www.utrinski.com.FYR/default.asp?ItemID=FBE61871185A36469116DB13F665C72E
    19/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin