Monday, May 20, 2013

34 από τις 39 χώρες δεν ψηφίσαν τη Γερμανία στη Eurovision

Στην κρίση και στην γερμανική πολιτική της αυστηρής λιτότητας αποδίδουν οι Γερμανοί το «φιάσκο» της φετινής τους παρουσίας στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision. 34 από τις συνολικά 39 χώρες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία δεν έδωσαν ούτε έναν βαθμό στη γερμανική συμμετοχή.
Οι Γερμανοί θεωρούν πως πίσω από την απρόσμενη αυτή αποτυχία της φετινής εκπροσώπησης κρύβονται πολιτικά αίτια, συνδέοντας τη μάλιστα με την πολιτική που εφαρμόζει η Καγκελάριος Angela Markel και η οποία φαίνεται να έχει προκαλέσει μια γενικευμένη δυσαρέσκεια και αντιπάθεια απέναντι στη χώρα τους.

Η τραγουδίστρια της Δανίας, Emmelie de Forest, μάγεψε τους Ευρωπαίους τηλεθεατές καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 281 βαθμούς και να στεφθεί η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού, τον οποίο παρακολούθησαν περίπου 125 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη. Αντιθέτως, η εμφάνιση των Cascada, που εκπροσωπούσαν τη Γερμανία, κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 18 βαθμούς από την Αυστρία, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Αλβανία και την Ελβετία.
Σημειώνεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία πήρε την 6η θέση.

Πολιτικά τα αίτια της αποτυχίας
 «Είναι προφανές ότι η τρέχουσα πολιτική συγκυρία δεν είναι άσχετη με την φετινή πορεία μας στο διαγωνισμό - και χωρίς να θέλω, θα πρέπει να παραδεχτώ πως οι 18 πόντοι απευθύνονταν ουσιαστικά στην Angela Merkel», δήλωσε ο συντονιστής του τηλεοπτικού δικτύου της Γερμανίας ARD, Thomas Schreiber. «Νομίζω πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Cascada δεν κρίνονταν μόνοι τους, στην πραγματικότητα, ως εκπρόσωποι της χώρας στο διαγωνισμό. Κρινόταν, παράλληλα, ολόκληρη η Γερμανία, η ηγεσία της χώρας και η πολιτική που ακολουθεί. Η αποδοκιμασία και η αρνητική βαθμολογία έχει πολιτικά αίτια».
  • Η Merkel παραμένει δημοφιλής στη Γερμανία, λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει χειριστεί την κρίση, δεν συμβαίνει όμως, κάτι ανάλογο με την εικόνα και τη δημοτικότητά της στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ειδικότερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, έχοντας διανύσει ένα χρόνο θητείας, βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς της να βρίσκονται στο 60% και είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσει και τρίτη θητεία στις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή, τα ποσοστά δημοτικότητας του Hollande είναι τα χειρότερα που έχουν σημειωθεί από ηγέτη κατά την μεταπολεμικής περιόδου της Γαλλίας.
«Είναι ανεξήγητο», δήλωσε ο ειδικός σχολιαστής του ARD, Peter Urban, την Κυριακή αφότου η τραγουδίστρια των Cascada, Natalie Horler, κατέκτησε μόλις την 21η θέση. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως έγινε κάτι τέτοιο, τη στιγμή, μάλιστα, που τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης διαλαλούσαν ότι είναι ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 8 εκατομμύρια Γερμανοί παρακολούθησαν τη βραδιά.
«Είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι απλά δεν μας συμπαθούν ;» ρωτήθηκε ο  Urban στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Υπάρχει όντως μια δόση αλήθειας σε αυτήν την άποψη», απάντησε.
« Ίσως, από την άλλη, να  μην ήθελε κανείς να επικρατήσει η Γερμανία στο μουσικό διαγωνισμό επειδή θα υπάρξουν δύο γερμανικές ομάδες ποδοσφαίρου που θα μονοπωλήσουν τον τελικό του Champions League την επόμενη εβδομάδα», συνέχισε.

EurActiv.gr με πληροφορίες από Reuters 

EurActiv.gr    

1 comment :

  1. Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ζητά επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων στην Eurovision 2013....

    Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ζήτησε να εξεταστεί το ζήτημα με τις «χαμένες» ψήφους των Αζερμπαϊτζανών, που δόθηκαν στη Ρωσίδα τραγουδίστρια Ντίνα Γκαρίποβα στον τελικό της Eurovision 2013.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα αποτελεσμάτων, το Σάββατο οι τηλεθεατές του Αζερμπαϊτζάν δεν έδωσαν κανένα βαθμό στη Ρωσία, ωστόσο ο πρέσβης της χώρας στη Μόσχα ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έπρεπε να πάρει από τη νότιο γείτονα της 10 βαθμούς. «Απόψε το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν θα αναφερθεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο περιστατικό», δήλωσε ο πρέσβης.

    http://greek.ruvr.ru/2013_05_20/113835752/
    20/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin