Tuesday, October 16, 2012

Δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος να υφίσταται κατοχή

Δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος να υφίσταται κατοχή των εδαφών του και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τμήματος του πληθυσμού του, ανέφερε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος παραμένει το μοναδικό ημικατεχόμενο κράτος στην ΕΕ και ανανεώνοντας “το μήνυμα της συμπαράταξής μας για τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής κατοχής και εξεύρεση βιώσιμης και οριστικής λύσης”.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία και η Αρχιεπισκοπή με την ευκαιρία της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι, “μπροστά στην έως τώρα, και σίγουρα έως τη λήξη της, πετυχημένη άσκηση της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν δικαιολογείται να διατηρείται στο περιθώριο κάθε άρνηση επικοινωνίας με την ευρωπαϊκή προεδρία, όπως δυστυχώς πράττει η υποψήφια Τουρκία, αντί να επωφεληθεί για συνεννόηση και προσέγγιση, όπως και κάθε τυχόν επιφύλαξη από οπουδήποτε και αν προερχόταν για δήθεν `υποκειμενική` άσκηση της προεδρίας της ΕΕ, που υποτίθεται θα αποσκοπούσε να εξασφαλίσει μόνο δικά της οφέλη”.
“Τυχόν τέτοιες σκέψεις θα ήταν μόνο εκ του πονηρού και παραπλανητικές”, είπε ο κ. Παπαϊωάννου.
Επίσης, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία “καλείται, μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον γενικευμένης κρίσης, να πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, με γνώμονα τις ευρωπαϊκές αξίες, καλείται να εργαστεί και να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, που θεμελιώνεται στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και στην αρχή της επικουρικότητας”.
Πρόσθεσε ότι το σύνθημα της κυπριακής Προεδρίας “Για μια καλύτερη Ευρώπη” συνοψίζει το βαθύτερο νόημα ύπαρξης της ΕΕ.
onlycy.com
16/10/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin