Friday, September 7, 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΕ Αβραμόπουλος: Το καθεστώς Ασαντ πρέπει να αποσυρθεί

Η κρίση στη Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που διεξάγεται στην Πάφο, με τον Ελληνα υπουργό, Δημήτρη Αβραμόπουλο να στέλνει αυστηρό μήνυμα προς το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ. 
«Η κρίση στη Συρία εξελίσσεται κατά τρόπο επικίνδυνο και το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ξεκάθαρο ότι το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και επεσήμανε ότι «πρέπει να σταματήσουν η αιματοχυσία και η τραγωδία που στοιχίζουν καθημερνά χιλιάδες ζωές».
Σε ερώτηση αν η ΕΕ θα μπορέσει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην εξεύρεση λύσης στη συριακή κρίση, ο υπουργός απάντησε ότι αυτό θα συζητηθεί τις προσεχείς βδομάδες και θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.
Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως οι εξελίξεις στο Ιράν, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κατάληξη σε κάποια συμπεράσματα.
Επεσήμανε ακόμη ότι η ευρύτερη περιοχή με την οποία γειτνιάζει η Κύπρος είναι σε αναταραχή. «Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι δοκιμάζεται από τη γενικευόμενη οικονομική κρίση, παραμένει ένας αξιόπιστος παράγοντας για τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή. Αυτά είχα την ευκαιρία να αναδείξω και να προβάλω στη συνάντηση», συμπλήρωσε.
7/9/12
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin