Saturday, August 25, 2012

Κύπρος: Ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων υφίσταται η ΑΗΚ από τους Τουρκοκύπριους

Σε 283 εκατ. ευρώ ανέρχεται, με βάση στοιχεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), η συνολική αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που παρέχει από το 1974 προς τα κατεχόμενα. Τουρκοκύπριοι κάτοικοι του μεικτού χωριού Πύλας, όπως και άλλων περιοχών δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα η ΑΗΚ να επωμίζεται ζημιές εκατομμυρίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η ανείσπρακτη κατανάλωση ηλεκτρισμού σε Τουρκοκύπριους έφτασε τα 1.158.243 ευρω το 2011.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο γενικός διευθυντής της ΑΗΚ, Στέλιος Στυλιανού έστειλε προ ημερών εμπιστευτική επιστολή προς τη Διεύθυνση Κυπριακού του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην επιστολή καταγράφονται με λεπτομέρεια τα στοιχεία και εκφράζεται η ανησυχία της ΑΗΚ για τη συνεχιζόμενη κατάσταση, η οποία κοστίζει οικονομικά στην Αρχή.
Η Αρχή Ηλεκτρισμού, η οποία δεν έχει την πολιτική στήριξη να αποκόψει την παροχή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν, ηλεκτροδοτεί ακόμη και φυλάκια του κατοχικού στρατού. Πέραν από την Πύλα, παρόμοιας φύσης προβλήματα αντιμετωπίζει η ΑΗΚ και στα χωριά Πέργαμος και Λουρουτζίνα. Ακόμα, με δωρεάν ηλεκτρισμό, λειτουργούν οι υδραντλίες που τροφοδοτούν με νερό την κατεχόμενη Ζώδια.
25/8/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin