Monday, May 21, 2012

Αυστρία: Η Τουρκία επιδίδεται σε απειλές και εκβιασμούς, τόνισε ο, Δ. Χριστόφιας στη συνάντησή του με τον Χ. Φίσερ ...

«Η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κύπρου, ως ισότιμου μέλους της Ένωσης, και να αποδείξει στην πράξη τη βούληση της για λύση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ».
Αυτό είπε κατά τις σημερινές συνομιλίες του στη Βιέννη με τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο, Χάιντς Φίσερ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χριστόφιας επισήμανε πως δυστυχώς, οι πράξεις και η συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία επιδίδεται σε απειλές και εκβιασμούς, κάθε άλλο παρά διακρίνονται από εποικοδομητικό πνεύμα.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημερώνοντας τον κ. Φίσερ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τις σταθερές θέσεις αρχών της Αυστρίας στο κυπριακό πρόβλημα και για τη μακρόχρονη συμβολή της στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.
Όπως είπε, το όραμα είναι μια επανενωμένη Κύπρος, κοινή πατρίδα των Ελληνοκυπρίων, των Τουρκοκυπρίων, των Μαρωνιτών, των Αρμένιων και των Λατίνων, γιατί η μικρή Κύπρος είναι μια πολυπολιτισμική χώρα και όραμα είναι: «αφέντες» της χώρας να είναι μόνο ο λαός της, όλες οι κοινότητες που ζουν στον τόπο και όχι οποιοιδήποτε ξένοι, είτε αυτοί ονομάζονται «εγγυήτριες δυνάμεις» είτε «μητέρες πατρίδες».
Πρόσθεσε δε, πως η Κύπρος θέλει θερμές, εποικοδομητικές και φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, μη εξαιρουμένης και της Τουρκίας, αλλά πάντοτε με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα δείξει κατανόηση και θα συμπεριφερθεί ως ένα σύγχρονο κράτος που θέλει να ονομάζεται και ευρωπαϊκό κράτος, να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση αρχών και τότε τα πράγματα πραγματικά θα αλλάξουν σε όλους τους τομείς.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin