Wednesday, April 4, 2012

Σλοβένος πρέσβης στα Σκόπια: ‘Να μπει η FYROM, στην ημερήσια διάταξη του Σικάγου’ ....

Άλαν Μπέργκαντ
«Οι ρυθμίσεις της Κροατίας με την Σλοβενία και της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο, θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα για την FYROM, να λύσει το θέμα της ονόματος με την Ελλάδα»


Τα παραπάνω πρότειναν επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που συμμετείχαν, σήμερα, στη συνάντηση με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ.

Στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Ίβανοφ ήταν επίσης και ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, Alvo Orava, ενώ στο τραπέζι παρευρίσκονταν οι διπλωμάτες της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Στη συνάντηση επικεντρώθηκε ο διάλογος υψηλού επιπέδου με την ΕΕ, καθώς και τα γεγονότα τα οποία σημειώνονται πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

Ο πρέσβης της Σλοβενίας, Άλαν Μπέργκαντ είπε ότι δεν θα μπορούσε να προδικάσει εάν η FYROM τεθεί στην ημερήσια διάταξη  της Συνόδου Κορυφής, αφού ακόμη αυτή βρίσκεται  στο στάδιο της προετοιμασίας.

«Συχνά αναφέρονται οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην Κροατία, επίσης, πρόσφατα, η συμφωνία της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες λαμβάνονται  ως παράδειγμα για την επίλυση των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την FYROM

»Η θέση μας είναι πολύ σαφής! Θέλουμε τα Σκόπια να λάβουν πρόσκληση στη σύνοδο κορυφής του Σικάγου με την ονομασία της προσωρινής αναφοράς τους… Θέλουμε τα Σκόπια να τεθούν στην ημερήσια διάταξη και όλα τα κράτη να μιλήσουν, επειδή έχουμε νέα δεδομένα, έχουμε την απόφαση της Χάγης, το διάλογο υψηλού επιπέδου…», δήλωσε ο Alan Brian Bergant πρέσβης της Σλοβενίας στην FYROM.

--
 4/4/12
-----------------
--
 ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):
  • Иванов на работен ручек со амбасадорите од Западен балкан и ЕУ (sitel)

  •  FYROM во НАТО под привремената референца! (VECER)
  • Агендата за претстојниот НАТО Самит во Чикаго се уште е во фаза на подготовка и не може да се каже дали FYROM ќе биде ставена на дневниот ред. Словенија смета дека секој самит на Алијансата треба да биде и самит на проширување и оти FYROM треба да биде валоризирана согласно сите постигнувања во изминатиот период, изјави денеска словенечкиот амбасадор Алан Брајан Бергант.  (sitel)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin