Thursday, February 16, 2012

Παπούλιας: «Ανέκδοτο ο σκοπιανός Μ. Αλέξανδρος» ....

Την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις θέσεις των Σκοπιανών για την ονομασία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα για τη στάση του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν έναντι της πολιτικής της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τα περί «σκοπιανού Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφερόμενος στις εμμονές των γειτόνων να αλλοιώνουν την Ιστορία.

«Κατανοείτε τις ευαισθησίες μας στο ζήτημα αυτό καθώς οι βόρειοι γείτονές μας τηρούν σκληρή στάση ενώ εμείς είμαστε με το χέρι απλωμένο και συμπεριφερόμαστε σαν καλοί γείτονες. Θα συνεχίσουμε σαΐτα την κατεύθυνση για να βρει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας» υπογράμμισε ο κ. Κάρολος Παπούλιας.


Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στον κ. Ράσμουσεν ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας.


«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί», είπε.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη στον κ. Ράσμουσεν ότι η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην ΕΕ και συνδράμει στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
-------------------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin