Wednesday, July 22, 2015

Νέο τεστ... αντοχής - Στόχος και η δεδηλωμένη

Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αρχίζει το πρωί, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών, η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.


Μετά την συνεδρίαση των Επιτροπών, το επίμαχο νομοσχέδιο θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας.


Θα διεξαχθεί συζήτηση και ψηφοφορία μέχρι τα μεσάνυκτα.


Το νομοσχέδιο αριθμεί χίλιες σελίδες, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ οι υπόλοιπες τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.


Πρόκειται, ουσιαστικά, για την δεύτερη κρίση που θα υποστεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, με το Μέγαρο Μαξίμου να αγωνιά για τις απώλειες στην ψηφοφορία.


Στόχος είναι η διατήρηση τουλάχιστον 120 εδρών, ως ύστατου ορίου επίκλησης της δεδηλωμένης, ώστε η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο, ενόψει εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα.


Πάντως το χάσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται. Τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας δεν κάνουν πίσω από το Οχι, το οποίο, όπως δηλώνουν, θα επαναλάβουν και στην σημερινή ψηφοφορία.
 Μαρία Βρυωνίδου
 Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

[riknews.com.cy]
22/7/15
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin