Thursday, March 5, 2015

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Α. Τσίπρα (FYROM News)

Η ΠΓΔΜ επί δέκα χρόνια περιμένει μπροστά από την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αισθάνεται εγκαταλελειμμένη από τους Ευρωπαίους, ανέφερε ο Πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Le Temps.

Ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε την ανάγκη ταχείας ένταξης της χώρας του στην ΕΕ, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό, όπως και να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης, καθώς βρίσκεται στο κέντρο ενός τριγώνου αστάθειας (Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Λιβύη).

Σε ερώτηση της εφημερίδας ότι «στο εξωτερικό έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε την Μακεδονία (όπως είπε την FYROM) αιώνια υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ και για ποιο λόγο γίνεται αυτό» ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι η ένταξη της χώρας του στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο, με το 80-90% του πληθυσμού να στηρίζουν την επιλογή αυτή.

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το 2009, έχει απευθύνει έξι διαδοχικές συστάσεις για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα του, όμως, όπως είπε, η Ελλάδα αντιτίθεται σε αυτό.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι με την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ απάντησε:

«Ελπίζουμε πως αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τον ερχομό μιας νέας γενιάς που ξέρει πως να απαλλαγεί από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Μέχρι τώρα η ελληνική πολιτική ελίτ ήταν η τελευταία στα Βαλκάνια από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Όμως η σελίδα πλέον έχει γυρίσει παντού. Αυτό σημαίνει πως η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει πολλή δουλειά μπροστά της. Δεν έχει εκφράσει ακόμη δημόσια τις θέσεις της σχετικά με τη Μακεδονία (όπως είπε την FYROM). Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές, δεν αποτελούμε προτεραιότητα τους αυτή τη στιγμή».............etc.................budali/будали

5/3/15
--
-




Πηγή:www.capital.gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin