Thursday, November 6, 2014

Τσαβούσογλου: «Ε/κ και Τ/κ έχουν δικαιώματα στην ΑΟΖ»

Τόσο η ελληνοκυπριακή, όσο κι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν δικαιώματα στα ενεργειακά αποθέματα, που μπορεί να βρεθούν γύρω από την Κύπρο, τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καυτηριάζοντας την αποχώρηση του κ. Νίκου Αναστασιάδη από τις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά «παρακολουθεί τα μέτρα μας σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο μονόπλευρα», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, ενώ πρόσθεσε ότι «συνεχίζονται οι επαφές με την Ελλάδα για την αποφυγή κλιμάκωσης στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Τσαβούσογλου επεσήμανε ακόμη ότι η αποχώρηση του Κύπριου Πρόεδρου το τραπέζι των διαπραγματεύσεων «δημιουργεί αμφιβολίες για την ειλικρίνεια της ελληνοκυπριακής πλευράς».

  • Δυσφορία Ερογλου για την τριμερή Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου
Η συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου και «ελληνοκυπριακής πλευράς», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταστήσει δυσκολότερη μια ενδεχόμενη συμφωνία στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Μιλώντας σε τουρκοκυπριακό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Έρογλου υποστήριξε ότι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο εδαφικό είναι «ακραίες και απαράδεκτες».

Είπε ακόμη πως δεν έχει δηλώσει ότι κατατέθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά χάρτης στο τραπέζι των συνομιλιών. Ωστόσο , ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «ζητά περισσότερο έδαφος από αυτό που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν».

 [kathimerini.com.cy]
6/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----

ΣΧΕΤΙΚΑ 2013

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin