Tuesday, March 4, 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Άνοιξε ο δρόμος των αποκρατικοποιήσεων. -Ψήφιση του πολύκροτου νομοσχεδίου με 30 ψήφους υπέρ και 26 εναντίον

 
 ----
Το δρόμο των αποκρατικοποιήσεων άνοιξε η Ολομέλεια με τη ψήφιση του πολύκροτου νομοσχεδίου. Με 30 ψήφους υπέρ, του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, του ΕΥΡΩΚΟ και του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία και 26 εναντίον, του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολιτών, ο περί ρύθμισης θεμάτων Αποκρατικοποίησης Νόμος ψηφίστηκε, δίδοντας έτσι το πράσινο φως για την αποδέσμευση της τέταρτης δόσης της δανειακής σύμβασης.

Ικανοποίηση για τη ψήφιση του νομοσχεδίου εξέφρασε το Προεδρικό.


«Η ψήφιση του εν λόγω σημαντικού νομοσχεδίου, μετά τη μικρή περιπέτεια των προηγούμενων ημερών, επαναφέρει τη χώρα μας στο επίπεδο της αξιοπιστίας και του κύρους που κατακτήσαμε τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίον ο κυπριακός λαός υπέστη μεγάλες θυσίες. Η διαδικασία αυτή αναμφισβήτητα θα προσφέρει νέες δυνατότητες και υπόβαθρο για να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας μας, με στόχο την υπέρβαση της κρίσης», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Η σημερινή απόφαση της Βουλής ανοίγει το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας την ικανοποίηση του.

«Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εκτός από υποχρέωση, αποτελεί ευκαιρία για προσέλκυση επενδύσεων, για ενίσχυση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας και για απαλλαγή από τα βαρίδια του κρατισμού σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

Η χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλίζεται, ενώ ο δρόμος της σταθεροποίησης, της αποκατάστασης της αξιοπιστίας και της ανάκαμψης της οικονομίας μας, παραμένει ανοικτός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάρης Γεωργιάδης.

Η ένσταση ΑΚΕΛ να κηρυχτεί κατ' επείγον το νομοσχέδιο, δεν απέτρεψε τη συζήτησή του, αφού καταψηφίστηκε με 29 ψήφους υπέρ της συζήτησης, 19 εναντίον και 8 αποχές. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανατροπές στο σημερινό αποτέλεσμα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο. Τη διελκυστίνδα της αντιπαράθεσης, τράβηξαν εκ νέου  ΑΚΕΛ και κυβερνών κόμμα.

Οι τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο, ικανοποίησαν το ΔΗΚΟ, το οποίο διαφοροποίησε τη στάση του της περασμένης Πέμπτης........http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/106180#sthash.U0tKoP5X.dpuf
4/3/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin