Friday, February 28, 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Ξανά στη Βουλή το νομοσχέδιο. -Το Υπουργικό το εγκρίνει σήμερα με τροπολογίες...

Λευκωσία: Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα. Κόμματα και Βουλή επανέλαβαν το κακό σενάριο με τον νόμο για τον Συνεργατισμό και με το μνημονιακό νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, προκαλώντας νέα αναταραχή και αβεβαιότητα για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου.

Η απόρριψη του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής οδήγησε σε εσπευσμένη σύσκεψη χθες βράδυ στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Οικονομικών και στενούς συνεργάτες τους, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις που να επιτρέψουν την έγκριση των αποκρατικοποιήσεων, όπως και την εξασφάλιση της τρίτης δόσης του δανείου.


Στην έκτακτη συνεδρία του σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει σε αλλαγή του τίτλου του νομοσχεδίου και σε υιοθέτηση των τροπολογιών, που έγιναν αποδεχτές από την Τρόικα και θα επανακατατεθεί στη Βουλή με στόχο να συζητηθεί και εγκριθεί πριν από τη σύνοδο του Γιούρογκρουπ στις 10 Μαρτίου. Σχετικά με την επείγουσα διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε αργά χθες και με τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ προτίθεται να μιλήσει και με τους αρχηγούς των κομμάτων ή και να συγκαλέσει σύσκεψη αρχηγών την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να επανεξετάσουν το θέμα.

Στην Ολομέλεια της Βουλής οι ανατροπές που οδήγησαν στην απόρριψη του νομοσχεδίου ήταν αποτέλεσμα του διχασμού στο ΔΗΚΟ. Εκδηλώθηκε «αντάρτικο» από τον Μάριο Καρογιάν και άλλους τέσσερις βουλευτές που δεν συμπορεύθηκαν με τον πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο. Έκπληξη έγινε από τον συνεργάτη του δηκοϊκού προέδρου Αντώνη Αντωνίου, που πήγε κόντρα στη θέση του Ν. Παπαδόπουλου. Με την ψήφο του Πάφιου βουλευτή θα μπορούσε να εγκριθεί το νομοσχέδιο.

Διαβάστε περισσότερα στον σημερινό «Φιλελεύθερο» - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/187702

28/2/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin