Wednesday, November 20, 2013

Ελλάδα: Κύπριοι φοιτητές σε απόγνωση. -Χωρίς βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο δεν μπορούν να πάρουν τις χορηγίες.

Έκκληση για μεταγγραφή φοιτητών στο ΤΕΠΑΚ και στο Παν. Κύπρου.
Ένας στους δύο Κύπριους φοιτητές επηρεάζεται από τα απεργιακά μέτρα των διοικητικών λειτουργών σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. 

Όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο ΓΓ της Προοδευτικής Αθηνών, Σεβήρος Κούλας, οι πρωτοετείς φοιτητές δεν μπόρεσαν να κάνουν εγγραφή, άλλοι αναμένουν να δώσουν εξετάσεις, και άλλοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε το πτυχίο τους ούτε βεβαίωση ότι έχουν περάσει τα μαθήματά τους.


Ο κ. Κούλας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα με τις χορηγίες και τα δάνεια που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές. Επεσήμανε ότι χωρίς βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο δεν μπορούν να πάρουν τις χορηγίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να διακόψουν τις σπουδές τους.

Ο κ. Κούλας κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου να παρέμβει και να δώσει παράταση στην υποβολή των σχετικών πιστοποιητικών για χορηγίες.

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕΚ, Παναγιώτης Σωφρονίου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπάρχει πλήρες αδιέξοδο και ότι όπως φαίνεται οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ταυτόχρονα απήυθηνε έκκληση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ, να ανοίξουν τις πύλες τους για μετεγγραφή φοιτητών από την Ελλάδα.

Επεσήμανε επίσης ότι πρέπει να δωθεί παράταση της περιόδου εγγραφής ώστε να μπορέσουν να μετεγγραφούν Κύπριοι φοιτητές.
politisnews.eu
20/11/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin