Sunday, December 9, 2012

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στα Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει στα Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2012.

Τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, εν όψει της πραγματοποίησης της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας (Βρυξέλλες, 21 Δεκεμβρίου) καθώς και η ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή.

Εν συνεχεία, στην απογευματινή συνεδρίαση θα συζητηθούν: α) θέματα Νότιας Γειτονίας, με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Συρία, στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, β) οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, με έμφαση στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και γ) οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ.

Την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, ο κ. Υπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν το πρωί με τη συνεδρίαση της ολομέλειας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, που παραθέτει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman van Rompuy. Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με την απογευματινή συνεδρίαση, αντικείμενο της οποίας θα είναι τα συμπεράσματα για την πολιτική της διεύρυνσης. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου θα παρουσιασθεί και το 18μηνο πρόγραμμα της Τριάδας Προεδριών Ιρλανδίας, Λιθουανίας και Ελλάδας.

Τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας.
9/12/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin