Wednesday, November 28, 2012

Η Αλβανία πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες

Ο Δ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του σε Αλβανική εφημερίδα.
Τι απάντησε για τις «περιουσίες» των Τσάμηδων
.



Την Αλβανική Κυβέρνηση να υλοποιήσει την συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, προς το συμφέρον των δύο χωρών, κάλεσε σε συνέντευξή του στην Αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα» ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε την εσωτερική συνταγματική τάξη της Αλβανίας, όπως και η Αλβανία δεν μπορεί να κάνει το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι σημαντικό στις διεθνείς σχέσεις να υπάρχει συνέπεια στα συμφωνηθέντα.

Η συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες είναι μια εκκρεμότητα, που όσο το συντομότερο λυθεί, τόσο το καλύτερο και για τις δύο χώρες. Εκτιμώ ότι το νομικό πλαίσιο που είχε ήδη συμφωνηθεί, εντός του ισχύοντος διεθνούς δικαίου, μας βοηθάει για να ανοίξουμε και πάλι τη συζήτηση, ώστε να φτάσουμε σύντομα στο αποτέλεσμα και να στείλουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο, για το πως μπορούν γείτονες να συνεννοούνται», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας με εύσχημο τρόπο  έθεσε θέμα «Τσάμηδων» ρωτώντας τον κ. Αβραμόπουλο γιατί δεν λύνεται συλλογικά «το θέμα των περιουσιών των Αλβανών στην Ελλάδα, οι οποίες βρίσκονται υπό καθεστώς κατάσχεσης...».
Απαντώντας, ο υπουργός Εξωτερικών καλεί όποιον θέλει να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη. «Η Ελλάδα – είπε μεταξύ άλλων   στηρίζεται στην αρχή του κράτους δικαίου. Η Δικαιοσύνη της, ανεπηρέαστα, αποδίδει το δίκαιο σε όσους προσφύγουν σε αυτή. Η πόρτα είναι ανοικτή, σε όποιον θεωρεί ότι έχει ζήτημα, για να προσφύγει. … Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα η Ελλάδα πρωτοστάτησε για την ένταξη της Αλβανίας στη Συμμαχία, όπως πρωτοστατεί και για την ένταξή της στην ΕΕ. Συνεπώς, το καθεστώς αυτό έχει σβήσει. Μιλάμε πλέον με άλλους όρους, φιλίας, και συμμαχίας».

.proinoslogos.gr
28/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin