Wednesday, November 28, 2012

ΠΓΔΜ: Αποχαιρετιστήρια συνάντηση της επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια με τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, είχε σήμερα αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοσκι.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ, στη συνάντηση σημειώθηκε ότι οι δύο χώρες επιθυμούν την αμοιβαία συνεργασία και πως πρέπει να λυθούν τα προβλήματα που αποτελούν εμπόδιο στην υλοποίησή της.

Ο κ. Βελιάνοσκι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, τόσο σε επίπεδο προέδρων Κοινοβουλίων όσο και σε επίπεδο βουλευτών και κοινοβουλευτικών επιτροπών.
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον θα εμπεδωθεί διακοινοβουλευτική συνεργασία, τονίζοντας πως η κοινοβουλευτική διπλωματία συνιστά εξαιρετικό και ολοένα πιο χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της συνεργασίας, ιδιαίτερα μεταξύ χωρών οι οποίες έχουν ανοιχτά ζητήματα.
Ο κ. Βελιάνοσκι τόνισε επίσης ότι ελπίζει και αναμένει πως στην επικείμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «δεν θα υπάρξουν παρεμποδίσεις» και ότι θα καθοριστεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ.
Στη συνάντηση εκφράστηκε επίσης, εκ μέρους του κ. Βελιάνοσκι, η προσδοκία ότι στη διάσκεψη των προέδρων Κοινοβουλίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στην ΠΓΔΜ τον Μάιο του 2013, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη, της οποίας προεδρεύει η ΠΓΔΜ, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση μεταξύ των προέδρων των Κοινοβουλίων της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοσκι και της Ελλάδας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Από την πλευρά της, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου τόνισε ότι μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών, καθώς και μεταξύ των επιχειρηματιών, δεν υπάρχουν εμπόδια στην επικοινωνία και τη συνεργασία. Μάλιστα, όπως σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, η συνεργασία και οι επισκέψεις πολιτών και επιχειρηματιών σε διασυνοριακές περιοχές είναι εντατική και αμοιβαία και συνεχίστηκε ακόμη και στις κρίσιμες, από οικονομικής άποψης, πρόσφατες χρονιές.
Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ και η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια εκτίμησαν από κοινού ότι αυτή η συνεργασία πρακτικά αποτελεί εξαιρετική βάση και παράδειγμα για την απαραίτητη και σε πολιτικό επίπεδο συνεργασία, καταλήγει το ανακοινωθέν από το γραφείο του προέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ.
Η κ. Παπαδοπούλου αποχωρεί από τα Σκόπια μετά από πεντέμισι χρόνια θητείας ως επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.
Αντικαταστάτης της ορίστηκε ο σημερινός επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, Θεοχάρης Λαλάκος.
.AGELIOFOROS GR
28/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin