Tuesday, August 8, 2017

Συμβολική η επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία

επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία
Μερικές δεκάδες ανθρώπους αφορά η επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία, διευκρίνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2011 η Ελλάδα θα δεχθεί από τη Γερμανία πρόσφυγες στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός σημείωσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ η επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία είναι συμβολική:

«Είναι κάτι που έχω πει εδώ και 4 μήνες. Έδωσα δύο συνεντεύξεις στη γερμανική τηλεόραση και σήμερα αντιμετωπίζω μία οξύτατη κριτική για πράγματα που έχω εδώ και πάρα πολύ καιρό πει. Θα εφαρμόσουμε συμβολικά την Συνθήκη του Δουβλίνου κάτι το οποίο σημαίνει πως ο αριθμός θα είναι πολύ μικρός, λίγων δεκάδων ανθρώπων μέσα στους επόμενους μήνες» εξήγησε.

O υπουργός αναγνώρισε οργανωτικά προβλήματα στη λειτουργία του υπουργείου, τα οποία απέδωσε στο γεγονός ότι συστάθηκε πριν από οκτώ μήνες.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις ΜΚΟ, υποστήριξε πως από τη μια το υπουργείο έχει συχνά προβλήματα με κάποιες οργανώσεις, αν και δεν είναι όλες ίδιες, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «χωρίς αυτές δεν θα τα είχαμε καταφέρει».


  • ΝΔ: Κατασκευάζουν ειδυλλιακή εικόνα


Κριτική στον Γιάννη Μουζάλα ασκεί η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του. «Στο τελευταίο διάστημα, οι ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να εντείνονται τα προβλήματα στις δομές φιλοξενίας.

» Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοινώνει ότι ενέκρινε την επιστροφή προσφύγων και μεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να βοηθήσει τις κυβερνήσεις τους.

» Προσπαθεί ταυτόχρονα να κατασκευάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

» Δυστυχώς, οι ισχυρισμοί του συγκρούονται με την δυσάρεστη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες των νησιών, αλλά και οι πρόσφυγες – μετανάστες στα κέντρα υποδοχής.

» Η ανικανότητα στη διαχείριση δεν καλύπτεται από την ικανότητα στην προπαγάνδα.»
[ in.gr]
8/8/17

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin