Wednesday, July 20, 2016

Αυξημένη επιτήρηση στον θαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διέψευσαν πληροφορίες ότι τουρκικά φουσκωτά σκάφη, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Σύμης, προκαλώντας ανησυχίες ότι ενδεχομένως να πρόκειται για Τούρκους στρατιωτικούς που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

 

Παράλληλα, πηγές του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος δεν επιβεβαίωναν πληροφορίες ότι Τούρκοι αξιωματικοί που επιβαίνουν σε φουσκωτά επιχειρούν ή σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, προσπάθησαν να έρθουν στην Ελλάδα από την περιοχή της Σύμης.

Πληροφορία από την τουρκική ιστοσελίδα της Hurriyet ανέφερε ότι μια μοίρα καταδρομέων που επιχείρησαν εναντίον του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, προσπάθησε  να κινηθεί με πλωτά προς την Ελλάδα.

Αλλά και η τουρκική εφημερίδα Milliyet ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο, απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής επιχείρησαν στο ξενοδοχείο όπου υποτίθετο ότι διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση, αυξημένη από ελληνική πλευράς, είναι η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου.

Οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθε τι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο.

Το βράδυ της Τετάρτης, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πληροφορία περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


  • Νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι τουρκικά μαχητικά καταδιώκουν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι στην Τουρκία η ακτοφυλακή υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η εφημερίδα «Χουριέτ» πάντως, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενημερώθηκε σχετικά με δύο ύποπτα σκάφη στα ανοιχτά της Σύμης και ότι στη συνέχεια τουρκικά μαχητικά έκαναν αναγνωριστική πτήση στην περιοχή από όπου και αποχώρησαν.
 [tanea.gr]
20/7/16
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin