Wednesday, December 9, 2015

Δε συμφέρει την Ελλάδα να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ (Wolfgang Schäuble)

Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως το ΔΝΤ έχει μη ρεαλιστικές απαιτήσεις από την Ελλάδα και υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίζει μόνη της τα θέματά της.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε χρησιμοποιώντας μια παροιμία πως «η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας» και κάλεσε την Αθήνα να επιδείξει εγκράτεια σε αυτή τη συζήτηση.

  • «Νομίζω ότι διαπραγματευτήκαμε επί μακρόν με τον κ. Τσίπρα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Και πιστεύω ότι το υπέγραψε. Και έκανε και εκλογές μετά για να έχει και την εντολή του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσει να τηρήσει αυτά που υπέγραψε. Δεν έλαβα καν υπ' όψιν μου ότι μιλάει πάλι για το τι δεν θέλει να τηρήσει. Δεν είναι προς το ελληνικό συμφέρον», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Η Αθήνα «είναι όπως πάντα εκτός χρόνου - εκτός κάθε χρονικών προθεσμιών στην συμφωνία. Αλλά το να το θέτεις υπό αμφισβήτηση επί της αρχής μπορεί να είναι αναγκαίο για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους - διαθέτει ισχνή πλειοψηφία, όπως είδα, αυτό ίσως να μην είναι εύκολο. Αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

 elzoni.gr
9/12/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin