Tuesday, December 29, 2015

Το κυπριακό και το περιουσιακό

Ενώ μας εξηγούν ότι προχωρούν δυναμικά οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, ξαφνικά αναγκάζονται να ομολογήσουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για το περιουσιακό κι ότι επί της ουσίας αναζητούν χρήματα για ν’ αποζημιώσουν αυτούς που θα αδικήσουν επίσημα.


 Και σαν να μην έφτανε αυτό, θέλουν επιπλέον να ζητήσουν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθηθούν σε αυτήν την απαράδεκτη προσπάθεια επίλυσης, για να μην φανούν όλα τα ελαττώματά της. Διότι, για να είναι ξεκάθαρο σε όλους, ένας τρόπος υπάρχει για να ελαχιστοποιήσεις το κόστος της αποζημίωσης, είναι να είσαι δίκαιος και δεν έχεις ανάγκη από τίποτα άλλο.

 Γιατί σε αυτήν την περίπτωση οι πρόσφυγες και οι εγκλωβισμένοι θα νιώσουν ότι δικαιώθηκαν και το ίδιο θα ισχύει και για τις οικογένειες των αγνοουμένων. Αλλιώς τι τα θες τα χρήματα; Ή μήπως είναι απλώς για να εξαγοράσεις ψήφους για να περάσει το δημοψήφισμα που ετοιμάζεις δίχως να προειδοποιείς τους ανθρώπους ότι πρόκειται να τους ξεγελάσεις και στη συνέχεια να είναι μάλιστα υπεύθυνοι για την απόφασή τους, επειδή θα την έχουν πάρει με την ελεύθερη βούλησή τους. Το πρόβλημα για σας είναι ότι τα έχουμε ζήσει ήδη όλα αυτά όταν υποβλήθηκε το κατάπτυστο σχέδιο. 

Και δεν έχουμε ανάγκη από πολλές εξηγήσεις για να μπούμε στο πλαίσιο των συζητήσεων. 

Βλέπουμε επίσης ότι υπάρχουν συνειδητοποιημένες προσπάθειες για να φανεί η Κύπρος ανεξάρτητη από κάθε επιρροή εκ μέρους της Ελλάδας, αλλά βέβαια δεν γίνεται τίποτα το ανάλογο για το θέμα της Τουρκίας.

 Αυτή η ασύμμετρη προσέγγιση είναι ενδεικτική της όλης κατάστασης και δεν υπάρχει λόγος να πέσουμε σε μια νέα παγίδα. Το θέμα του περιουσιακού είναι ξεκάθαρο. Κανείς δεν πρέπει να αδικηθεί. Και τα χρήματα στα οποία αναφέρονται οι διαπραγματεύσεις είναι απλώς χρήματα εξαγοράς. Κατά συνέπεια μην περιμένετε να έρθουν με αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για το μέλλον του κυπριακού λαού.
  Ν. Λυγερός - OPUS
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin