Friday, December 18, 2015

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ: Αποδείξεις από την Τουρκία ζητάει η ΕΕ

Η Τουρκία μπαίνει στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δε φαίνεται να προσπαθεί να ανακόψει τις ροές μεταναστών προς την ΕΕ.

Σύμφωνα με έγγραφο της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, κατά μέσον όρο 4.000 άτομα φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα από την Τουρκία, από τις 29 Νοεμβρίου και μετά.

Πρόκειται για «μικρή μείωση» έναντι των 5.000-6.000 που σημειωνόταν στις αρχές του μήνα, αλλά αυτό δεν οφείλεται υποχρεωτικά στη στάση της Τουρκίας.

«Η μείωση αυτή μπορεί να αποδοθεί σε άλλους παράγοντες», σημειώνεται στο έγγραφο, το οποίο έχει αποσταλεί στους ηγέτες της Ε.Ε., ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, η τρίτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα, προς τη Λιθουανία αυτή τη φορά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, πραγματοποιήθηκε επίσης μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλαδα και την Ιταλία προς την Πορτογαλία.

  elzoni.gr 18/12/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin