Tuesday, November 10, 2015

Λευκωσία: Η Τουρκία έχει υποχρεώσεις

Στην Άγκυρα εναπόκειται η πρόοδος της ενταξιακής διαδικασίας ανέφερε η Κύπρος.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η Τουρκία έχει υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να υλοποιήσει και εναπόκειται αποκλειστικά στην ίδια έαν θα προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι στην έκθεση της Κομισιόν επιχειρείται απενοχοποίηση της Τουρκίας στο Κυπριακό, ο Κύπριος εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντίγραφο της έκθεσης.

«Θα δούμε την έκθεση» και θα προχωρήσουμε σε διαβήματα αναλόγως του περιεχομένου, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης ο οποίος αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες έναντι της Τουρκίας, σημείωσε ότι επιχειρείται να δοθεί μία καλή εικόνα για την Αγκυρα, λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η χώρα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

   elzoni.gr
    10/11/15

1 comment :

  1. EU criticises Turkey over human rights and democracy...

    The European Commission has accused Turkey of significant failings on human rights and democracy.

    A delayed annual report on Turkish prospects for EU membership says there have been serious setbacks in the past two years on freedom of expression.

    It also identifies significant shortcomings in the judiciary and new laws that run against EU standards.

    The report's publication comes at a time when the EU needs Turkey's help in trying to control the refugee crisis...............http://www.bbc.com/news/world-europe-34774624
    10/11/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin