Thursday, September 17, 2015

ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ! Προτείνουν διπλωμάτη τους για Γ.Γ. του ΟΗΕ (FYROM News)

Τον γνωστό διπλωμάτη της χώρας Σέρτζαν Κέριμ θα προτείνουν τα Σκόπια για Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ έκανε γνωστό σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ομάδα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στον ΟΗΕ, στην οποία ανήκει τον Νοέμβριο του 2014 έλαβε κοινή θέση ότι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, πρέπει, εκ περιτροπής, να προέρχεται από τις τάξεις της.


Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Σέρτζαν Κέριμ, λόγω των γνώσεων του σχετικά με τις παγκόσμιες διαδικασίες και των διπλωματικών ικανοτήτων του, όπως και της αναγνώρισης που τυγχάνει από την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Γ.Σ του ΟΗΕ, είναι ένα πρόσωπο που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα κριτήρια για να είναι υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο 65χρονος Σέρτζαν Κερίμ διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ την περίοδο 2000-2001 και μετέπειτα υπηρέτησε ως πρέσβης της χώρας του στον ΟΗΕ έως το 2003.

Ο Σέρτζαν Κέριμ, το 2007, ως πρόεδρος της Γ.Σ του ΟΗΕ, είχε προσφωνήσει επανειλημμένα τον τότε πρόεδρο των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ως πρόεδρο της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (FYROM), όταν ο τελευταίος είχε απευθυνθεί στο Σώμα από το βήμα της Γ.Σ του Οργανισμού. Η ενέργεια εκείνη του κ. Κέριμ είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς.

 crashonline.gr
17/9/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin