Thursday, September 17, 2015

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ουγγαρία

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η μεταναστευτική κρίση στην Ουγγαρία, όπου χθες οι ειδικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού κατά προσφύγων στα σύνορα με τη Σερβία.

Παράλληλα, τετρακίνητα οχήματα Χάμβι του ουγγρικού στρατού, στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα, κινήθηκαν προς στην ίδια περιοχή.

Δεκάδες μετανάστες κατάφεραν, κατά τη διάρκεια συμπλοκών που διαρκούν μία και πλέον ώρα, να σπάσουν τον κλοιό των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της Ουγγαρίας και να διεισδύσουν στην ουγγρική επικράτεια από τη Σερβία, στο συνοριακό σταθμό Ρόζκε, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Βουδαπέστη εμποδίζει τη διέλευση στους μετανάστες, έχοντας υψώσει φράκτη και ενημέρωσε τη Σερβία ότι θα κλείσει το συνοριακό πέρασμα Ρόσκε-Χόργκος για 30 ημέρες.

Εκατοντάδες πρόσφυγες επιλέγουν να κατευθυνθούν προς την Κροατία, ενώ η Αυστρία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία. Δεν θα δεχτούμε τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, προειδοποιεί η Σλοβακία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν είναι πλέον ασφαλής» εξαιτίας των «εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών» που έχει υποδεχθεί, υποστήριξε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, στο κοινοβούλιο της χώρας του και προειδοποίησε ότι ενδέχεται ανάμεσά τους να υπάρχουν «τρομοκράτες».

«Η Ε.Ε. βρέθηκε αντιμέτωπη με επίθεση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και δεν είναι πλέον ασφαλής τόπος. Μπορούμε να πούμε σοβαρά ότι το 90% των ανθρώπων αυτών είναι οικονομικοί μετανάστες», δήλωσε ο κ. Φίτσο, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας.

«Η Σλοβακία πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη και να βοηθήσει τους ανθρώπους που απειλούνται από τον πόλεμο, που δεν έχουν τίποτε να φάνε», αλλά «δεν έχουμε κανέναν λόγο να βοηθήσουμε τους οικονομικούς μετανάστες», συνέχισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα απέρριψε, όπως και οι ομόλογοί του της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας, την επιβολή αυτόματων ποσοστώσεων όσον αφορά την ανακατανομή των προσφύγων.

 elzoni.gr
17/9/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin