Tuesday, September 22, 2015

ΚΑΡΛΑ ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ: ΑΣΑΝΤ ΟΠΩΣ... ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

Τη διαβεβαίωσή της ότι η διεθνής Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ακόμη και αν αυτός παραμείνει στην εξουσία υπό κάποια ειρηνευτική συμφωνία, έδωσε η Κάρλα Ντελ Πόντε.

Μάλιστα, η ερευνήτρια του ΟΗΕ για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θύμισε την υπόθεση του Μιλόσεβιτς.

«Ο Άσαντ είναι πρόεδρος, οπότε ομιλούμε για θεσμό. Εάν επιτευχθεί ειρήνη με αυτόν πρόεδρο, γιατί όχι; Μετά, ωστόσο, η Δικαιοσύνη θα έλθει», δήλωσε.

«Θυμάστε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Μιλόσεβιτς ήταν πρόεδρος και η ειρήνη στο Ντέιτον έγινε με πρόεδρο τον ίδιο. Παρέμεινε πρόεδρος, αλλά η Δικαιοσύνη ήρθε. Ένα απλό παράδειγμα από τον παρελθόν», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Συρία.
Χθες, τουλάχιστον 18 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από νέους βομβαρδισμούς τους οποίους εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον συνοικίας η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, αλλά και δεκάδες άνθρωποι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πύραυλος εδάφους - εδάφους έπεσε σε κατοικημένη περιοχή της Σάαρ στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και ο στρατός έριξε όλμους στον ίδιο τομέα», δήλωσε ο κ. Αμπντέλ Ραχμάν.

 elzoni.gr
22/9/15
--
-
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin