Friday, August 21, 2015

FYROM/Σκόπια: Δακρυγόνα κατά μεταναστών

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των αρχών ασφαλείας των Σκοπίων και  χιλιάδες άνθρωποι από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία που βρίσκονται στα σύνορα μετά την χθεσινή απόφαση της ΠΓΔΜ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορά της λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.
 
Η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών έριξε δακρυγόνα για να απωθήσει το οργισμένο πλήθος που ζητούσε να περάσει στο έδαφος της ΠΓΔΜ, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2000 άτομα.

Η αστυνομία ανέφερε, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Συμφωνα με κλιμάκιο της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Απ” αυτούς οι τέσσερις, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρονται αυτή την ώρα, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε, χθες, ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία για την αντιμετώπιση, όπως ανέφερε, της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ υπέγραψε απόφαση για την ανάμειξη του Στρατού της χώρας στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι η συμμετοχή του Στρατού σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης θα είναι επιβοηθητική της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, μονάδα του Στρατού της ΠΓΔΜ αναμένεται, μετά το μεσημέρι, να αναπτυχθεί στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

  riknews.com.cy
21/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 -

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin