Friday, August 21, 2015

Μεταναστευτικό: Ασφυξία στα σύνορα με την ΠΓΔΜ (FYROM News)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι μεθοριακές περιοχές της ΠΓΔΜ εξαιτίας του τεράστιου προσφυγικού κύματος, καθώς πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες περνούν από τη χώρα με προορισμό κεντροευρωπαϊκές χώρες.

Στο μεταξύ, μπλοκαρισμένοι στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αναγκασμένοι να κοιμούνται κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, είναι τις τελευταίες ώρες περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες που περιμένουν στωικά στην ουδέτερη ζώνη, έξω από την Ειδομένη Κιλκίς, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, η διέλευση έχει μπλοκάρει, καθώς η αστυνομία της γειτονικής χώρας έχει σταματήσει να διοχετεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους πρόσφυγες προκειμένου να αποσυμφορήσει τον σταθμό της Γευγελής.


«Θέλουμε να φύγουμε, δεν αντέχουμε άλλο», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι προχώρησαν μάλιστα και σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ξαπλωμένοι κάτω από τα δέντρα και αναζητώντας την ελάχιστη σκιά, κατέκλυσαν τις δύο καντίνες ιδιωτών που στήθηκαν στο σημείο και κάνουν «χρυσές δουλειές».

  elzoni.gr
21/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin