Friday, August 14, 2015

Θετικό κλίμα για τη χώρα μας στο Eurogroup

Το θετικό είναι πως ενώ μέχρι πρότινος το κλίμα ήταν μάλλον αρνητικό για την Ελλάδα, με τη Γερμανία και άλλες χώρες να φέρονται διατεθειμένες να ωθήσουν τη χώρα σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν οι υπουργοί Οικονομικών προσερχόμενοι στη συνεδρίαση, φαίνεται πως αυτό το ενδεχόμενο έχει απομακρυνθεί. 


Έτσι, αναμένεται πως σήμερα θα αποφασιστεί ότι η Ελλάδα θα χρηματοδοτείται με βάση το τριετές πρόγραμμα, με όρους πολύ πιο ευνοϊκούς απ' οποιαδήποτε άλλη μορφή χρηματοδότησης.
Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Σπινθουράκης, αυτό που συζητείται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες είναι το πώς θα γίνονται οι χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα. 


Κανονικά, η χώρα θα πρέπει να λάβει στο εγγύς μέλλον περί τα 25 δισ. ευρώ, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα 10 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τουλάχιστον 13 δισ. για να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και χρέη προς τον ιδιωτικό τομέα. Το ερώτημα είναι, εάν τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην Ελλάδα εφάπαξ ή εάν θα δίνονται με το σταγονόμετρο, κάθε μήνα και αφού έχει προηγηθεί αξιολόγηση...
  ethnos.gr
14/8/15
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin