Tuesday, August 11, 2015

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν τη συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών

Εκπρόσωπος τη Κομισιόν η Αννίκα Μπράιτχαρτ, επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των τριών πιστωτών της χώρας, περιλαμβανομένου και του ΔΝΤ.

Όπως είπε η ίδια σε λίγο θα γίνει Συνοδός της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (ΕFC), δηλαδή των EWG των «28», για να αποτιμήσουν τη συμφωνία.

Μένουν επίσης κάποιες λίγες τεχνικές λεπτομέρειες που αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ώρες.

Η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε: « έχουμε τεχνική συμφωνία και τώρα θα πρέπει να αναζητηθεί και η πολιτική συμφωνία, κάτι το οποίο είναι δουλειά του Eurogroup».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ήταν σε στενη επαφή με τις ομάδες που βρίσκονται επιτόπου και συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Αργότερα σήμερα πρόκειται επίσης να συνομιλήσει με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

  • Η Κομισιόν δεν σχολιάζει το αν και πότε αλλά και με τι μορφή θα συνεδριάσει το Eurogroup, κάτι το οποίο θα ανακοινώσει το ίδιο, θεωρεί όμως ότι με βάση τα όσα έχει πει ο Γιούνκερ, η εκταμίευση της δόσης για την πληρωμή της ΕΚΤ, μπορεί να γίνει εγκαίρως από το νέο πρόγραμμα.

  • Πηγή της Κομισιόν ανέφερε ότι αναμένεται υπερψήφιση των προαπαιτούμενων το βράδυ της Πέμπτης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως, σύμφωνα με πολλές πηγές, μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) μπορεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή για να επικυρώσει τη συμφωνία, όμως στο στάδιο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί η διεξαγωγή της.
Στέλλα Ολυμπίου
Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου, ΑΠΕ

  riknews.com.cy
11/8/15
--
-


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin