Thursday, August 6, 2015

Κύπρος-Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας-ασφάλειας

Στη στενή συνεργασία και φιλία που συνδέει τη χώρα του με την Κύπρο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν, στη διάρκεια της τελετής επίδοσης των διαπιστευτηρίων της νέας πρέσβειρας της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ιεροσόλυμα, Θεσσαλίας-Σαλίνας Σιάμπου.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος τόνισε ότι απόδειξη της συνεργασίας αυτής είναι οι επισκέψεις του προέδρου Αναστασιάδη στα Ιεροσόλυμα και του πρωθυπουργού Νετανιάχου στη Λευκωσία.


"Κύπρος και Ισραήλ", ανέφερε ο Ρέουβεν Ρίβλιν, "αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας", επισημαίνοντας ότι η συνεργασία τους σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η ενέργεια, θα συντείνει στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.


Η νέα πρέσβειρα της Κύπρου στο Ισραήλ μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και την πρόσκλησή του προς τον Ισραηλινό πρόεδρο να επισκεφθεί την Κύπρο.


Ενημέρωσε δε τον πρόεδρο του Ισραήλ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Η κ. Σιάμπου τόνισε τη σημασία περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων των δύο χωρών που μοιράζονται κοινά θαλάσσια σύνορα.


Υπενθύμισε επιπλέον το πέρασμα χιλιάδων Εβραίων επιζώντων του ολοκαυτώματος, από την Κύπρο.


Ο Ισραηλινός πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο και εξέφρασε ευγνωμοσύνη στην κυπριακή κοινωνία για τη βοήθεια στους Εβραίους επιζώντες.
 Κωνσταντίνος Τσιντάς
Πηγή: ΓΤΠ
riknews.com.cy

6/8/15
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin