Saturday, August 29, 2015

Αντιπαραθέσεις για το έγγραφο του ψευδοκράτους στον ΟΗΕ στις 29 Ιουλίου.

Την αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη προκάλεσαν οι επικρίσεις που διατύπωσε η Συμμαχία Πολιτών σε σχέση με το έγγραφο του ψευδοκράτους το οποίο κυκλοφόρησε στα Ηνωμένα Έθνη στις 29 Ιουλίου.

Σε γραπτή δήλωση, ο κύριος Κασουλίδης τονίζει ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ως πρώην Υπουργός Εξωτερικών έπρεπε να γνωρίζει ότι κάθε δύο με τρεις μήνες, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στα Ηνωμένα Έθνη μαζεύει όλες τις παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου από την τουρκική αεροπορία και τις καταγγέλλει στα Ηνωμένα Έθνη, με έγγραφο που ζητείται να κυκλοφορήσει σε όλα τα μέλη.


Σε ανταπάντηση, προσθέτει, η τουρκική αντιπροσωπεία ζητά να κυκλοφορήσει το έγγραφο αυτό ως συνημμένο του ψευδοκράτους, διότι το ίδιο το ψευδοκράτος δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.


Στο έγγραφο αυτό, αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών, υπάρχει η μορφή της απάντησης, η οποία είναι και αυτή η συνήθης.


Ο κύριος Κασουλίδης χαρακτηρίζει κατανοητή την προσπάθεια αποδόμησης των μερών του σημερινού διαλόγου, υποδεικνύοντας ότι όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο διάλογος δεν διεξάγεται μεταξύ των κρατών, όποιοι και αν είναι οι ισχυρισμοί της πάγιας τουρκικής θέσης.


Ο διάλογος, αναφέρει, διεξάγεται στο πλαίσιο της αποστολής των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στο θέμα του εγγράφου του ψευδοκράτους το οποίο κυκλοφόρησε στα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρθηκε και το ΔΗΚΟ εξαπολύοντας πυρά κατά του Προέδρου Αναστασιάδη για τους χειρισμούς στο Κυπριακό.


Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ Γιώργος Γεωργίου κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι παραπλανεί τον λαό και ότι ζημιώνει ανεπανόρθωτα την κυπριακή υπόθεση και την Κυπριακή Δημοκρατία, προβαίνοντας σε οδυνηρές υποχωρήσεις, για χάρη ενός ανύπαρκτου καλού κλίματος.


Υποστήριξε ότι το έγγραφο, που κυκλοφόρησε το ψευδοκράτος στην έδρα του ΟΗΕ στις 29 Ιουλίου και το οποίο αναφέρεται στην ύπαρξη δύο ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο και αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία από καιρού εκλιπούσα, αποδεικνύει περίτρανα το ψευδεπίγραφο καλό κλίμα, που η κυβέρνηση και οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ προσπαθούν να πείσουν ότι υπάρχει.


Ο κύριος Γεωργίου τόνισε ότι το εν λόγω έγγραφο κυκλοφόρησε επί της ηγεσίας του Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος προεξόφλησε ότι το περιουσιακό θα λυθεί στην πλειοψηφία του με αποζημιώσεις.


Οι θέσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας είπε, είναι οι διαχρονικές θέσεις της Τουρκίας, εκτός εάν κάποιοι θεωρούν την κοινωνικοποίηση της κατοχής καλό κλίμα.
 Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

riknews.com.cy
29/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin