Tuesday, July 28, 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ «PLAN B» TOY ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν ήταν σε γνώση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με εναλλακτικό σχέδιο που είχε για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, κατέθεσαν 24 Βουλευτές της ΝΔ.

Ειδικότερα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκριση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών σε σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών.

Για το λόγο αυτό καλούν τον κ. Τσίπρα να δώσει θεσμική απάντηση για το κατά πόσο γνώριζε τις λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου, αν τελούσε υπό την έγκριση του, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η ΝΔ καλεί τον κ. Τσίπρας και τον κ. Καμμένο να «δώσουν πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα “σταγονίδια της δραχμής” και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Κάποιοι απεργάζονταν κρυφό Σχέδιο για προετοιμασία εξόδου της χώρας από το ευρώ, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν τελικά υπήρχε Plan B για Grexit, ποιος έδωσε την εντολή και πότε, ποιος ανέλαβε να το εκπονήσει, ποιος το παρακολουθούσε και ποιος είχε χρεωθεί την τεχνική υποστήριξη του σχεδίου αυτού, η ΝΔ θα αξιοποιήσει άμεσα όλα τα πρόσφορα κοινοβουλευτικά μέσα».

«Στο πλαίσιο αυτό και σε πρώτη φάση, καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση προκειμένου η υπόθεση να συζητηθεί στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” και καλούμε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει προσωπικά και να δώσει εξηγήσεις για όσα αποκαλύπτονται. Επίσης, καταθέτουμε άμεσα αίτημα για κατά προτεραιότητα εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Επιπλέον, η ΝΔ, με τον ίδιο ερευνητικό στόχο, προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Βολές και από το Ποτάμι

Να απαντήσει εάν οι «συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή» ήταν σε γνώση του, ζητά από τον πρωθυπουργό το Ποτάμι.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής και ο Πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση. Κι αυτό παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι τα σχέδια εκπονήθηκαν σε συνεννόηση μαζί του».

«Καλούμε ξανά τον κ. Τσίπρα να απαντήσει καθαρά στον ελληνικό λαό: Ήταν σε γνώση του οι συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή; Απαντήσεις πρέπει να δώσουν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης κ. Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς. Οι τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά και δεν μπορούν να καλύπτονται», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να σιωπά

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι αποκαλυπτικός στις δηλώσεις και τις ομολογίες του. Μεθόδευσε ένα οικονομικό πραξικόπημα, ένα "παράλληλο κράτος". Ομολογεί τις πράξεις του, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει ως συνεργό και εντολέα του τον κ. Πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι είχε την έγκρισή του» τονίζει ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά και να κρύβεται. Είναι ώρα να απολογηθεί στη Βουλή και στους πολίτες για το PlanB και να απαντήσει αν δεσμεύεται για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και με την ευκαιρία, επειδή βρισκόμαστε ενώπιον ενός μεγάλου πολιτικού σκανδάλου: Οι εισαγγελικές αρχές τι σκοπεύουν να πράξουν;», σχολιάζει ο κ. Παπαθεοδώρου.

Η απάντηση του Γ. Βαρουφάκη για το ηχητικό ντοκουμέντο

Το ηχητικό ντοκουμέντο διάρκειας 23 λεπτών από το οικονομικό φόρουμ της 16ης Ιουλίου, στη διάρκεια του οποίου ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε σε «Plan B» που προέβλεπε τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος με υποκλοπή των ΑΦΜ των πολιτών, δημοσιοποίησε ο ίδιος ο οργανισμός Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF).

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για γενικευμένη παραπληροφόρηση. Ο πρώην υπουργός επιτίθεται στα ΜΜΕ που «κατακλύζονται από ευφάνταστα "ρεπορτάζ" τα οποία πλήττουν την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου, προσπαθώντας να την σκιαγραφήσουν ως ομάδα που "συνομωτούσε" για να επαναφέρει εθνικό νόμισμα». «Πρόκειται για καθαρή συκοφαντία», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν την ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη για την ύπαρξη της εν λόγω ομάδας εργασίας, ο πρώην υπουργός δεχόταν συνεχή και έντονη κριτική για την ανυπαρξία σχεδίου αντίδρασης σε σχέδια υπονόμευσης της χώρας από τους δανειστές», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Επίσης, στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι η ομάδα εργασίας «λειτουργούσε πάντα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και οι εισηγήσεις της είχαν ως μόνιμη αναφορά το δημόσιο συμφέρον, την τήρηση της νομιμότητας και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».

Ως προς το δημοσίευμα της Καθημερινής με τίτλο «Plan B με υποκλοπές και χάκινγκ», σημειώνεται ότι η σύνταξη «αμέλησε» να ζητήσει εξηγήσεις και σχολιασμό από τον κ. Βαρουφάκη πριν δημοσιεύσει ανακριβείς αναφορές σε «υποκλοπές ΑΦΜ όλων των φορολογούμενων». Έτσι, εκούσια ή ακούσια, έσπειρε σύγχυση και συνεισέφερε στην γενικευμένη παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Ως προς την ουσία, το δημοσίευμα προφανώς αναφέρεται στα πλάνα του υπουργείου Οικονομικών που ο τ. υπουργός ανέφερε ευθαρσώς στον απολογισμό του κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου την 6η Ιουλίου με την εξής αναφορά: «Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους το taxisnet μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, να γίνει ένα σύστημα πληρωμών και προς τρίτους, ένα σύστημα το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα και ελαχιστοποιεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το σχέδιο αυτό δεν αποτελούσε μέρος του έργου της προαναφερόμενης ομάδας εργασίας αλλά πλάνο του Υπουργείου του οποίου η εφαρμογή θα πρέπει να προχωρήσει, ανεξαρτήτως της έκβασης των διαπραγματεύσεων, καθώς βελτιώνει σημαντικά την ρευστότητα τόσο του κράτους όσο και του ιδιωτικού τομέα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημόσιου στο ιδιωτικό τομέα και αντιστρόφως. Περιληπτικά, στην διάρκεια της πεντάμηνης διαπραγμάτευσης που συνετάραξε την Ευρώπη, και άλλαξε τους όρους του δημόσιου διαλόγου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, το Υπουργείο Οικονομικών έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον υπό αντίξοες συνθήκες. Η καμπάνια των συστημικών ΜΜΕ να αποδημήσουν τον πεντάμηνο αγώνα της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινό νου θα αποτύχει».

ΕΔΕ από τη ΓΓΔΕ

Kατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους καθώς και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά διέταξε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, μετά τις αποκαλύψεις.

«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για σχέδιο παραβίασης του software της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που περιέχει τα ΑΦΜ και τα υπό αυτό στοιχεία των φορολογουμένων, διαβεβαιώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ και τα στοιχεία που τηρούνται σε αυτά να διασφαλίζονται από κινδύνους εξωτερικής παραβίασης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, η ΓΓΔΕ έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά.

«Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία. Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ή αδικαιολόγητων ενεργειών στα παραπάνω, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ποινικές κυρώσεις για τους εμπλεκομένους, εφόσον δε πρόκειται για υπαλλήλους επιπλέον και πειθαρχικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα. Τέλος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ως Δημόσια Αρχή του Ελληνικού Κράτους έχει υποχρέωση τήρησης του φορολογικού απορρήτου των στοιχείων που δηλώνονται από τους φορολογουμένους και των στοιχείων που λαμβάνει γνώση από άλλους φορείς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  [elzoni.gr]
28/7/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin