Sunday, July 5, 2015

O Ελληνας πρωθυπουργός «έκαψε τις τελευταίες γέφυρες για τον συμβιβασμό».(Sigmar Gabriel)

«Ο Αλέξης Τσιπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό», είπε ο γερμανός αντικαγκελάριος και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσθέτοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «έκαψε τις τελευταίες γέφυρες για τον συμβιβασμό». 

Οι δηλώσεις του κ. Γκάμπριελ κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με την κοινή γραμμή που φαίνεται ότι θα αναζητήσουν αύριο στο Παρίσι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 

Γερμανοί αξιωματούχοι στις δηλώσεις τους επισήμαναν ότι πλέον διαμορφώνονται πολύ δυσκολότερες συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση. 

«Το «όχι» είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο αποτέλεσμα. Τίθεται το ερώτημα, εάν μπορεί κανείς να ξεκινήσει καν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση», είπε ο Κάρστεν Σνάιντερ, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD. 

Από την γερμανική αντιπολίτευση, ο πρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έτσντεμιρ επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την Ευρώπη. Τα προβλήματα της Ελλάδας θα μείνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προβλήματα της Ευρώπης». 

Σκληρή ήταν η αντίδραση της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU, του τρίτου εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ. «Πρέπει να αντιδράσουμε με σύνεση, αλλά ένα είναι σαφές: οι αριστεροί εκβιαστές και λαοπλάνοι , όπως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορούν να περάσουν γραμμή με τη βρώμικη πορεία τους», είπε ο γενικός γραμματέας Αντρέας Σόιερ.

Ο Τσίπρας και η αριστερή κυβέρνησή του παραπλάνησαν το λαό ότι υπάρχουν ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις», είπε. Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το σχόλιό του (στα ελληνικά) ήταν «Καληνύχτα Ελλάδα». 

  [tanea.gr]
5/7/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin