Wednesday, July 29, 2015

Ρωσικό βέτο στον ΟΗΕ για τη συντριβή της πτήσης MH17 στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία άσκησε βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος που συζητήθηκε την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τη δημιουργία ειδικού διεθνούς δικαστηρίου, το οποίο θα αναλάμβανε να δικάσει τους υπεύθυνους για τη συντριβή της πτήσης MH17 στην ανατολική Ουκρανία.


Έντεκα χώρες στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ της πρότασης της Μαλαισίας, της Αυστραλίας, της Ολλανδίας και της Ουκρανίας, ενώ τρεις χώρες απείχαν: Κίνα, Ανγκόλα και Βενεζουέλα.

Η Μόσχα είχε εκφράσει εξαρχής αντιρρήσεις στο σχέδιο αυτό και ζητούσε να ολοκληρωθεί προηγουμένως η έρευνα που είναι σε εξέλιξη για τη συντριβή του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 2014 στην ανατολική Ουκρανία και αρκετές χώρες κατηγορούν φιλορώσους αντάρτες ότι το κατέρριψαν.

Νωρίτερα, ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είχε ασκήσει πιέσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποδεχθεί τη σύσταση του ειδικού δικαστηρίου.

   tovima.gr
29/7/15
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin