Monday, July 13, 2015

Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος (Merkel)

"Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος", προειδοποίησε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων συνομιλιών που κατέληξαν σε συμφωνία για την Ελλάδα.
 
 Η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε  «εποικοδομητική» την πολύωρη συζήτηση που έγινε σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί το eurogroup για την περαιτέρω επεξεργασία της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο συμβούλιο κορυφής.

"Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων μέσω των οποίων, θεωρώ, ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επανέλθει στον δρόμο της ανάπτυξης. Αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς και, εάν κρίνω από τις διαπραγματεύσεις αυτής της νύκτας, δύσκολος", είπε.

Πάντοτε λέγαμε ότι θα επρόκειτο για ένα τριετές πρόγραμμα. 


Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, πλήρεις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην αγορά εργασίας, πρόσθεσε.

Οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Όλες οι διαδικασίες, όπως και το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, συνέβαλαν στο να καταστεί αυτό σαφές, πρόσθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας.

   kathimerini.com.cy
13/7/15
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin