Wednesday, July 8, 2015

Κυριακή η έσχατη προθεσμία - Τελεσίγραφο από εταίρους

Μετά από μία τρίωρη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και κάτω από ιδιαίτερα στενά χρονικά περιθώρια, η ελληνική κυβέρνηση έχει προθεσμία μέχρι την Πέμπτη να παρουσιάσει με πλήρη λεπτομέρεια το πρόγραμμα μέτρων και μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα παρουσιαστούν στη Σύνοδο Κορυφής των 28 την ερχόμενη Κυριακή, οπότε αναμένεται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας.

Η Αθήνα φαίνεται να διεκδικεί μία χρηματοδότηση- γέφυρα ως το τέλος του μήνα προκειμένου να καλυφθούν οι πληρωμές προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να αποκατασταθεί η λειτουργία των τραπεζών. Σε δηλώσεις της με το πέρας της συνόδου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν ανοίγει η διαδικασία ESM χωρίς πρόγραμμα και επεσήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται πλέον ένα πολυετές πρόγραμμα.

Πάντως τόσο ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, όσο και ο Ντόναλντ Τουσκ δηλώνουν έτοιμοι για το σενάριο GREXIT, σε περίπτωση που δεν κατατεθούν λεπτομερώς οι προτάσεις της Αθήνας στο χρονοδιάγραμμα το οποίο καθορίστηκε.
• Παρουσίαση της ελληνικής πρότασης στη Σύνοδο Κορυφής των 28 την ερχόμενη Κυριακή.
• Ανάγκη για πολυετές πρόγραμμα και προτάσεις που θα έχουν βάθος χρόνου θέτει η Άνγκελα Μέρκελ.
• Γιούνγκερ και Τουσκ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο GREXIT στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

[kathimerini.com.cy]
8/7/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin