Saturday, July 4, 2015

Αναγγελία χρεοκοπίας από τις επιστολές Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ

Αναγγελία χρεοκοπίας της χώρας περιλαμβάνουν οι δυο χθεσινές (Παρασκευή) επιστολές που απέστειλαν προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλαους Ρεγκλινγκ.

Με τις επιστολές τους ενημερώνουν την ελληνική κυβέρνηση οτι ανά πάσα στιγμή μπορούν να αξιώσουν την αποπληρωμή ολόκληρου του ποσού των 130 δισεκ. ευρώ που οφείλει η χώρα μας στον EFSF και των 52,9 δισεκ. ευρώ που οφείλει προς τις χώρες της Ευρωζώνης από το πρώτο μνημόνιο.

Η εξέλιξη αυτή απειλεί με κατάρρευση το δημόσιο τομέα, τους ιδιώτες, τις τραπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, ενώ απειλεί με χιονοστιβάδα συνεπειών σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ως εγγύηση για τα δάνεια του EFSF έχουν μπει όλη η κινητή και ακίνητη περιούσια του κράτους που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ

 ΠΗΓΗ: skai.gr
  [kathimerini.com.cy]
4/7/15
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin