Thursday, July 16, 2015

Απώλειες 39 βουλευτών για την κυβερνητική πλειοψηφία. Πέρασε η συμφωνία με 229 ψήφους

Στους 39 ανήλθε ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -  τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τη συμφωνία, ενώ έξι βουλευτές ψήφισαν «παρών». Η βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα ήταν «απούσα». Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί σε 149 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, καταψήφισαν οι βουλευτές Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κώστας Λαφαζάνης, Ελένη Σωτηρίου, Σκούμας Αθανάσιος, Ηλίας Ιωαννίδης, Δημήτρης Στρατούλης, Μιχάλης Κριστιωτάκης, Γιάννης Σταθάς, Ραχήλ Μακρή, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμανατίδου, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στέφανος Σαμοϊλης, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Στάθης Λεουτσάκος, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Ζερδελής, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Θωμάς Κώτσιος, Ουζουνίδου Ευγενία, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Ζαννάς Ζήσης, Κώστας Λαπαβίτσας.

«Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές Χρήστος Καραγιαννίδης, Μπαξεβανάκης Δημήτριος, Μιχαλάκης Νικόλαος, Βασιλική Κατριβάνου, Ηρώ Διώτη, Βάσω Λέβα, ενώ απουσίαζε η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Αντίθετα δεν υπήρξαν απώλειες από την πλευρά του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ, ενώ συμπαγείς υπέρ του νομοσχεδίου για τη συμφωνία αποδείχτηκαν και οι Κ.Ο. της Ν.Δ., του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

  naftemporiki.gr
16/7/15
-

1 comment :

  1. Έντονες αμφιβολίες Χάρη Γεωργιάδη για την ελληνική συμφωνία...

    Την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει στο πρόγραμμα - γέφυρα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος θα θα συμμετέχει στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 11:00, το οποίο θα συνέλθει για να αποφασίστει ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα θα λάβει άμεση χρηματοδότηση.

    Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, η εκταμίευση χρημάτων μετά την έγκριση της συμφωνίας με τους δανειστές, θα πάρει καιρό ενώ οι ανάγκες της χώρας είναι τόσο πιεστικές που αν δεν καλυφθούν αυτή τη στιγμή, θα αποτελούν πράξη χρεοκοπίας. Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως θα πρέπει σήμερα να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης της Ελλάδας με γεφυρωτικό πρόγραμμα, κάτι το οποίο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση...........kathimerini.com.cy
    16/7/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin