Thursday, June 25, 2015

Χωρίς συγκλίσεις συνεδριάζει το Eurogroup

Προσερχόμενος της συνεδρίας ο Πρόεδρος του Γιούργογκρουπ ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει συμφωνήσει με το κείμενο που κατέθεσαν οι θεσμοί .
Θα ήθελα να ακούσω μέσα στη συνεδρίαση την ελληνική πλευρά να πει με ποιά σημεία συμφωνεί και με ποιά όχι , είπε και από εκεί θα ξεκινήσουμε. Ερωτηθείς, τέλος, τί αναμένει από την αποψινή συνεδρίαση απάντησε: «Σκληρή δουλειά».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς δήλωσε πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές. Δήλωσε: «Ήρθα να παρουσιάσω με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι το σχέδιο συμφωνίας των θεσμών που θέλουν να ισχύσει ως συμφωνία».

Το γεγονός πως για μία συμφωνία εργάζονται εδώ και 24 ώρες, επισήμανε ο Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως στο έγγραφο των δανειστών περιλαμβάνονται οικονομικές δεσμεύσεις και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη μας πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους.

Ο Επίτροπος Οικονομικών είπε πως οι διεργασίες συνεχίζονται, ωστόσο «η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα που θα δώσουν δύναμη στην οικονομία της» . Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί είπε πως μία συμφωνία είναι δυνατή και εφικτή.

  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι οι θέσεις της Ελλάδας και των πιστωτών της βρίσκονται "ακόμη πιο μακριά" από πριν, αντί να προσεγγίζουν. "Οι Έλληνες έχουν μάλλον κάνει ένα βήμα πίσω στις τελευταίες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους τρεις θεσμού» είπε.
Για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη  ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, σε επικοινωνία που είχε πριν από λίγο μαζί του.
  riknews.com.cy
25/6/15
-

1 comment :

  1. Ένα έγγραφο που θα περιγράφει την άποψη των τριών θεσμών επί ενός σχέδιο σκοπιμότητας θα εξετάσει σε λίγη ώρα το Eurogroup.

    H πρόταση επιτρέπει στην Ελλάδα να αναθεωρήσει τις ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ, αν βρεθούν εναλλακτικές πηγές εσόδοων και επεκτείνει την καταληκτική ημερομηνία για κατάργηση του ΕΚΑΣ κατά δύο χρόνια, μέχρι το τέλος του 2019.

    Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές ΔΝΤ,ΕΕ και ΕΚΤ θα ενημερώσουν με το συγκεκριμένο σχέδιο για την άποψη τους για το τι θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρόταση συμφωνίας.

    Σημειώνεται ότι το κείμενο αυτό δεν έχει ακόμη πάρει τελικό πράσινο φως από την ελληνική πλευρά αλλά αποτελεί εκτίμηση των θεσμών για το τι είναι εφικτό να συμφωνηθεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο Eurogroup θα εισαχθεί και έγγραφο σκοπιμότητας προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Μέχρι και πριν λίγη ώρα κυβερνητικές πηγές αποσαφήνιζαν πως η Ελλάδα δεν υπαναχωρεί από τις θέσεις της........http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=227778

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin