Friday, May 8, 2015

Εγγραφο του Βαρουφάκη περιπλέκει την διαπραγμάτευση (Wall Street Journal)

Νέα σύγχυση στη διαπραγμάτευση προκαλεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με έγγραφο που διένειμε σε ομολόγους του στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το κείμενο 36 σελίδων με θέμα την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, που παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκης στους υπουργούς Οικονομικών της Ιταλίας και της Ισπανίας, αλλά και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, διαφέρει ουσιωδώς από το περιεχόμενο των τεχνικών διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών.

Όπως αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στη διεθνή οικονομική εφημερίδα, «δεν υπάρχει σχεδόν καμία σχέση μεταξύ του προσχεδίου του και των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη». Μεταξύ των προτάσεων του κ. Βαρουφάκη που απέχει σημαντικά από τις τρέχουσες τεχνικές συζητήσεις, με επικεφαλής της ελληνικής ομάδας τον πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη, αφορά τη σύσταση μίας «κακής τράπεζας» με σκοπό την απορρόφηση του τεράστιου αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βαρύνουν τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών. 


Σύμφωνα το δημοσίευμα, Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει μελετήσει το έγγραφο Βαρουφάκη τονίζει ότι η πρόταση για την «κακή τράπεζα» δεν μπαίνει σε καμία λεπτομέρεια όσον αφορά τη χρηματοδότησή της.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το έγγραφο Βαρουφάκη προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ μόλις 0,1% φέτος - σημαντικά χαμηλότερα ακόμα και από το πενιχρό 0,5% που προέβλεψε η Κομισιόν στην εαρινή της πρόγνωση στις αρχές της εβδομάδας. 


Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλλες δίνει μάχη τις τελευταίες μέρες για να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές σε υψηλότερη εκτίμηση για την ανάπτυξη το 2015, ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
  [kathimerini.com.cy]
8/5/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin