Monday, May 11, 2015

Προέχει η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος (Jeroen Dijsselbloem - Pierre Moscovici)

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος πριν αποφασιστεί κάθε άλλο βήμα για την Ελλάδα, επικεντρώθηκαν στις πρώτες δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο αρμόδιος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι μόνο αφού τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα, μπορεί να συζητηθεί αν θα απαιτηθεί και τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα. «Δεν βλέπω να υπάρχει πολιτικό έδαφος για να συζητήσουμε τι θα συμβεί μετά από τις 30 Ιουνίου», ανέφερε.

  • Τόνισε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της ρευστότητας, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος δεν θα υπάρξει εκταμίευση βοήθειας πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία και γίνει γνωστό το απότέλεσμα.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι πρέπει να προχωράμε βήμα - βήμα και το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.

«Επιτέλους, υπάρχουν σημεία που έχουν παρουσιαστεί με σαφήνεια και αυτό είναι καλοδεχούμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «Υπάρχουν όμως και σημεία που πρέπει να αποσαφηνιστούν περισσότερο».

Και οι δύο αξιωματούχοι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί, στο πνεύμα άλλωστε του ανακοινωθέντος μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

 [imerisia.gr]
11/5/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Με νέα υποβάθμιση της Ελλάδας απειλεί η Moody's..

    Με νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας απειλεί εμμέσως πλην σαφώς η Moody's την Ελλάδα, επικαλούμενη επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα.

    Σε νέο του report, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, αφού εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζει ότι ο κίνδυνος να υπάρξει κάποιο ατύχημα που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία τη χώρα έχει αυξηθεί σημαντικά.

    Σύμφωνα με την Moody's, ο κίνδυνος αυτός συνδέεται με παράγοντες όπως ο συγκερασμός των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και η ψήφιση τυχόν ενδιάμεσης συμφωνίας από τη Βουλή, που θα μπορούσε να αποτελέσει μία νέα δοκιμασία για την κυβερνητική συνοχή και ισχύ.
    ethnos.gr
    11/5/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin