Monday, May 4, 2015

Υπάρχει θετικό πνεύμα μετά την εκλογή Ακιντζί (Espen Barth Eide)

Αισιόδοξος για κάτι καλό στις συνομιλίες που αναμένεται να ξεκινήσουν, εξήλθε της πρώτης συνάντησης που είχε με τον τουρκοκύπριο νέο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο ειδικός σύμβουλός του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

Μετά το πέρας του τετ-α-τετ με τον Μουσταφά Ακιντζί ο κ. Άιντε, έκανε λόγο για θετικό πνεύμα που υπάρχει μετά την εκλογή Ακιντζί. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι ξεκάθαρο ότι η διαδικασία των συνομιλιών αρχίζει μέσα σε ένα εποικοδομητικό πνεύμα και ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί αποτελεί ευκαιρία για ουσιαστικές συνομιλίες.

O κ. Άϊντε δήλωσε στους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους ότι «ανοίγει ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό». Κατά την άποψη του, οι δυο πλευρές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την νέα ευκαιρία. Έκανε λόγο για θετικές αντιδράσεις, εντός και εκτός Κύπρου για την εκλογή Ακιντζί στην ηγεσία της τκ κοινότητας.

Ο κ. Άϊντε δεν αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της συνάντησης. Περιορίστηκε να τονίσει ότι θα μοιραστεί τις εντυπώσεις του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. 

 [kathimerini.com.cy]
4/5/15
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin