Monday, May 11, 2015

Η κυβέρνηση έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό

Για το τι περιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση από το σημερινό Eurogroup, για το αν θα στηρίξει μια συμφωνία σε πέρίπτωση που υπάρξει καθώς και το πως διαγράφεται η επόμενη μέρα, μίλησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Συγκεκριμένα, για το τι αναμένει η αξιωματική αντιπολίτευση από το σημερινό Eurogroup, ο κ. Καραγκούνης είπε;

Όπως και η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει δεν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία και όσο συνεχίζεται η ασφυξία η ελληνική οικονομία γονατίζει. Όπως επίσης αδυνατίζει και η διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει την έξοδο από το Μνημόνιο με την προληπτική γραμμή στήριξης που θα εξασφάλιζε και την έξοδο της χώρας στις αγορές για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών της.

Αντί η νέα κυβέρνηση να ολοκληρώσει γρήγορα την τελευταία αξιολόγηση και να προχωρήσει στο ασφαλές μονοπάτι που είχαμε χαράξει, έβαλε το κομματικό, πάνω από το εθνικό συμφέρον φοβούμενη τα αποκαλυπτήρια των ψεύτικων υποσχέσεων που μοίρασε προεκλογικά.

Έτσι, σήμερα διαμόρφωσε ένα σκηνικό διαπραγμάτευσης με δύο πολύ κακές επιλογές: Είτε, νέο, επώδυνο Μνημόνιο με 14 δις ευρώ μέτρα - 14 φορές πάνω από όσα εμείς είχαμε προτείνει για να βγούμε από το Μνημόνιο!!! - είτε άτακτη χρεωκοπία, έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια, απομόνωση και περιθωριοποίηση.

Ερωτηθείς σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, αν θα τη στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, απάντησε:

Ζητάμε συμφωνία από την πρώτη στιγμή και όσο ο καιρός περνάει η κυβέρνηση οδηγείται σε χειρότερο συμβιβασμό. Σε κάθε περίπτωση, μια συμφωνία με φοροεπιδρομές αντί για μεταρρυθμίσεις θα πάει την ελληνική οικονομία πίσω.

Σε ερώτηση για το πως διαγράφεται η επόμενη μέρα ανέφερε:

Η επόμενη μέρα, σε ποια περίπτωση; Αν γίνει συμφωνία με φοροεπιδρομές αυτό θα πλήξει την ανάκαμψη. Και αν δεν υπάρξει συμφωνία καθόλου αυτό θα φέρει κοντά την καταστροφή.

 imerisia.gr
11/5/15
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin