Monday, April 13, 2015

Εκτακτο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί το κύμα μεταναστών. Ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου (non paper)

Το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.


Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε -μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις.

Αναφέρουν ότι η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν τέλος, ότι αναμένονται και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος.

H ΝΔ
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το non paper της κυβέρνησης για τους λαθρομετανάστες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αυτοί που έκαναν σημαία και πρόγραμμά τους την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, έχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπευθύνους για το κατάντημα που οδηγούν την χώρα».
  [imerisia.gr]
13/4/15
--
-

---

6 comments :

  1. EU member-state foreign and interior ministries will hold a joint meeting to discuss migration issues, EU foreign policy chief Federica Mogherini said Monday at the meeting between the European Union, Middle East and North African foreign ministers in Barcelona...

    Migration became one of the most discussed issues at the conference on the future of the European Neighborhood Policy, attended by 28 EU countries.

    Mogherini said that the problem of migration should be solved urgently to save the lives of refugees. She, however, did not mention the date of the upcoming meeting........http://sptnkne.ws/dne
    13/4/15

    ReplyDelete
  2. «Απόβαση» 582 μεταναστών σε τέσσερις ημέρες στην Λέσβο ...

    Σε «πρωτεύουσα» είσοδο παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα αναδεικνύεται η Λέσβος. Μόνο το εορταστικό τετραήμερο, από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής έως και χθες Δευτέρα του Πάσχα, σε διάφορες ακτές της Λέσβου, αποβιβάσθηκαν 497 άτομα, στην πλειονότητά τους, συριακής καταγωγής. Ενώ σήμερα Τρίτη, έως τις 11 το πρωί, είχαν καταμετρηθεί και συγκεντρωθεί άλλα 85 άτομα.

    Στο σύνολό τους, οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες συγκεντρώνονται στο περίκλειστο τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης και από εκεί διοχετεύονται στο παλιό στρατόπεδο της Μόριας, περί τα πέντε χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης, όπου λειτουργεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Εκεί καταγράφονται και με ρυθμούς της τάξης των 120 με 150 τη μέρα, αφήνονται ελεύθεροι στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ' όπου και με το πλοίο της γραμμής αναχωρούν κάθε απόγευμα για τον Πειραιά.

    Εν τω μεταξύ, υπερτριπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 είναι ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων που ήρθαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους τρεις πρώτους μήνες του 2015. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς αποβιβάσθηκαν σε ακτές της Λέσβου.......kathimerini.com.cy
    14/4/15

    ReplyDelete
  3. Ν.Δ. για δηλώσεις Τ. Χριστοδουλοπούλου: Ανευθυνότητα χωρίς προηγούμενο...

    «Θράσος» και «ανικανότητα» σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνης, με αιχμή τις σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου.

    «Άνοιξαν τα κέντρα κράτησης και πλημμύρισαν την Αθήνα λαθρομετανάστες. Άνοιξαν τα σύνορα και γέμισαν τα νησιά μας μετανάστες και πρόσφυγες εν μέσω τουριστικής περιόδου. Εγκατέστησαν την ανομία και την ανασφάλεια παντού. Τώρα φέρνουν νόμο για την απελευθέρωση τρομοκρατών κατά παραγγελία των κουκουλοφόρων», ανέφερε ο κ. Καραγκούνης για να προσθέσει:

    «Την ίδια στιγμή, η αρμόδια υπουργός μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες και όσοι κυκλοφορούν στο κέντρο το πρωί απλά ‘λιάζονται’. Και ότι για όλα αυτά υποστηρίζουν πως ευθύνεται τάχα… η προηγούμενη κυβέρνηση. Απύθμενο θράσος και απίστευτη ανικανότητα και ανευθυνότητα χωρίς προηγούμενο».
    naftemporiki.gr
    14/4/15

    ReplyDelete
  4. La nouvelle vague d'arrivée de migrants fait monter la tension en Italie...

    Le gouvernement italien a demandé aux préfets de faire héberger en urgence les milliers de migrants secourus ces derniers jours en Méditerranée, provoquant de violentes critiques sur la gestion d'une crise appelée à s'intensifier dans les prochains mois.

    Alors que les structures d'hébergement des demandeurs d'asile, qu'elles soient pérennes ou établies en urgence, accueillent déjà plus de 80.000 personnes, près de 8.000 migrants sont arrivés en Italie depuis le début du mois.

    Et le pays redoute l'arrivée de dizaines de milliers d'autres dans les mois à venir, même si beaucoup de ces migrants n'ont pas l'intention de rester dans la péninsule.

    Le ministre de l'Intérieur a envoyé lundi une directive aux préfets les appelant à trouver d'urgence 6500 places d'hébergement, en particulier dans le nord et le centre du pays......rtbf.be
    14/4/15

    ReplyDelete
  5. The European Union must quickly adapt to the growing numbers of migrants trying to reach its shores, the EU's top migration official said Tuesday, as new figures showed that more than 7,000 migrants have been plucked from the Mediterranean in the last four days...

    "The unprecedented influx of migrants at our borders, and in particular refugees, is unfortunately the new norm and we will need to adjust our responses accordingly," the EU's commissioner for migration, Dimitris Avramopoulos, told lawmakers in Brussels.

    More than 280,000 people entered the European Union illegally last year. Many came from Syria, Eritrea and Somalia and made the perilous sea journey from conflict-torn Libya.....dailystar.com.lb
    14/4/15

    ReplyDelete
  6. Αλλαγή πλεύσης: Η κυβέρνηση αναζητά στρατόπεδα και καταυλισμούς στην Αττική για να τα μετατρέψει σε κέντρα κράτησης...

    Αλλαγή πλεύσης στο θέμα των κέντρων κράτησης μεταναστών επιχειρεί η κυβέρνηση, ύστερα από την εκτόξευση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

    Οι αρμόδιοι υπουργοί –Γιάννης Πανούσης και Τασία Χριστοδουλοπούλου- προσπαθούν σε συνεργασία με την περιφέρεια και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να βρουν ειδικούς χώρους παραμονής για μετανάστες σε κλειστούς χώρους. Για το λόγο αυτό βολιδοσκοπούνται στρατόπεδα που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και καταυλισμοί που πληρούν τις προυποθέσεις για να μετατραπούν σε χώρους κράτησης.

    Η κυβέρνηση βλέπει το κέντρο της Αθήνας να έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει με πρόσφυγες που δεν έχουν στέγη και φαγητό. Ανάμεσα τους βρίσκονται γυναίκες με ανήλικα παιδιά. Αρκετοί από αυτούς ήρθαν τις τελευταίες εβδομάδες στην πρωτεύουσα από τα νησιά του Αιγαίου. Πήραν το πλοίο της γραμμής και έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά. Έτσι, επιχειρεί να βρει τρόπο να τους στεγάσει κάπου, όπου θα τους προσφέρεται φαγητό και τα απαραίτητα ρούχα...........huffingtonpost.gr
    15/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin