Tuesday, April 14, 2015

Θα δώσουμε στους Σύρους πρόσφυγες ταξιδιωτικά έγγραφα για την ΕΕ

Ο εφοδιασμός Σύρων προσφύγων με ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν, περιλαμβάνεται στις τέσσερις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για τις μεταναστευτικές ροές κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Τη μεταφορά των νεοεισελθόντων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και το διαχωρισμό τους σε μετανάστες και πρόσφυγες,

2) Τον εφοδιασμό των προσφύγων από τη Συρία με ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν,

3) Τη διαμόρφωση ειδικών χώρων υποδοχής, όπου θα γίνονται κι οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και

4) Ενόψει της επόμενης Συνόδου Kορυφής της ΕΕ η κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος της προσφυγικής ροής και την αναλογική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διυπουργική σύσκεψη για τη μεταναστευτική πολιτική έγινε στον απόηχο και των δηλώσεων της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στον ΣΚΑΪ που προκάλεσαν σωρεία πολιτικών αντιδράσεων.

"Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες, όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες" τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου. "Όλοι είναι πρόσφυγες, και τους βλέπουμε επειδή λιάζονται" σημείωσε η υπουργός.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η κυβέρνηση εκπονεί έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος καθώς αναμένεται να ενταθεί το κύμα προσφύγων που δέχεται η χώρα. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, ότι περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έχουν διασωθεί από τα νερά της Μεσογείου από τη Μεγάλη Παρασκευή.

Στη σύσκεψη μετέσχαν εκτός της κ. Χριστοδουλοπούλου και του κ. Πανούση ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, ο ναύαρχος του Λιμενικού Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπαρχηγός Β' του Λιμενικού Νικόλας Πατρινός. Στη σύσκεψη είχε κληθεί και ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου Αριστείδης Καλογερόπουλος.

  [kathimerini.com.cy]
14/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments :

  1. ΠΑΣΟΚ: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί κάθε πρόβλημα...

    Για ιδεοληπτική σύγχυση και ανικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων σε όλα τα επίπεδα κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους μετανάστες.

    Η Χαριλάου Τρικούπη καταλογίζει σε κυβερνητικά στελέχη ότι κατέστησαν επί εβδομάδες το μεταναστευτικό αντικείμενο δημόσιων και ανεύθυνων δηλώσεων, στέλνοντας λάθος μήνυμα στους επαγγελματίες δουλέμπορους να στραφούν στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η κυβέρνηση «κατάφερε να κάνει τα πράγματα χειρότερα με τις ανακοινώσεις που έβγαλε και ανακάλεσε».

    «Είναι δυστυχώς προφανές ότι οι αντιευρωπαϊκές λεβεντοαπειλές του κ. Καμμένου που αντιλαμβάνεται ως διαπραγματευτικό μοχλό μετανάστες και πρόσφυγες, βρίσκονται επισήμως στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων», συμπληρώνει η Χαριλάου Τρικούπη.
    naftemporiki.gr
    14/4/15

    ReplyDelete
  2. Athen will Asylbewerbern aus Syrien Weiterreise in EU ermöglichen..

    "Syrer, die Asyl beantragen, werden sofort legale Papiere erhalten, mit denen sie in die Länder reisen können, die sie bevorzugen", hieß es vom griechischen Regierungssprecher nach einer Krisensitzung.

    Griechenland will Asylbewerbern aus dem Kriegsland Syrien Papiere geben, mit denen sie legal in andere EU-Staaten weiterreisen können. Notleidenden Migranten soll geholfen werden. Das ist das Ergebnis einer Krisensitzung des Kabinetts unter dem Vorsitz von Regierungschef Alexis Tsipras zur Frage der Flüchtlinge. "Wir haben beschlossen alle Migranten (von den griechischen Inseln) ins Landesinnere zu bringen", erklärte Regierungssprecher Gabriel Sakellaridis nach der Krisensitzung am Dienstag. "Syrer, die Asyl beantragen, werden sofort legale Papiere erhalten, mit denen sie in die Länder reisen können, die sie bevorzugen."...........diepresse.com
    14/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin