Wednesday, April 29, 2015

Κύπρος: Ικανοποίηση για τριμερή - επιδίωξη η συνεργασία με άλλες χώρες

Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτήρισε τη δεύτερη τριμερή σύνοδο κορυφής Κύπρου- Ελλάδας- Αιγύπτου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, είπε ότι, πρέπει να αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, την υλοποίηση όσων αναφέρονται στη διακήρυξη της Λευκωσίας.

Κύπρος και Αίγυπτος, πρόσθεσε, αναμένεται να υπογράψουν σημαντικές συμφωνίες που αφορούν θέματα ναυτιλίας, άμυνας και ενέργειας, τονίζοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την κυβέρνηση Σίσι για αγορά φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοδουλίδη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, τόνισε ότι, η έξοδος της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάκαμψη της οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Αιγύπτιους επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Κύπρο, καθώς και από Κύπριους επιχειρηματίες για επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, στην Αίγυπτο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, διαβεβαίωσε ότι γίνονται σκέψεις για συνεργασία και μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επαφές για το θέμα κατά την επίσκεψή του στα Ιεροσόλυμα, αμέσως μετά τον σχηματισμό Κυβέρνησης.

Πρόθεσή μας, τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης, είναι η σύναψη συνεργασιών και με άλλες γειτονικές χώρες.
  Ανδρέας Κωνσταντίνου

riknews.com.cy
29/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

---

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin